WojtasTaba Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września (edytowane) @tobo spokojnie. Strasznie się napinasz przeciwko wszystkiemu i każdemu. 23 godziny temu, tobo napisał: .... Królu wiedzy tajemnej - znajdź dzialajacy i sensowny amortyzator pod koła w tym rozmiarze. Najlepiej w ludzkiej cenie. Zakładając że przy 18-20 calach jeździec ma wagę odpowiednio niewielką. Więc widelec który ma sensowną sprężynę - powietrzną i do tego dostrojone tłumienie. Bo piszesz że są na pewno ale nie podałeś konkretów - czyli gdybanko? \/ W dniu 16.09.2024 o 20:24, WojtasTaba napisał: Nie znam się na rowerach dla dzieci 23 godziny temu, tobo napisał: I jeszcze ten zapas termiczny. Też domysły? \/ W dniu 16.09.2024 o 20:24, WojtasTaba napisał: Nie znam się na rowerach dla dzieci 23 godziny temu, tobo napisał: Podstawowy hydraulik shimano jest w dorosłych rowerach i dupska nie urywa ale działa a dorosły ze dwa - trzy razy masywniejszy niż statystyczny siedmiolatek. Statystyczny siedmiolatek ma też statystyczniej mniej siły i krótsze palce. Wrzuciłem na google temat amortyzatora i hebla w takich rowerach i mimo, że się nie znam na dziecięcych sprzętach i tylko luźno szacowałem sytuację to faktycznie jest tak jak napisałem. Tutaj tak samo są różne historie. Są tacy co się nie znają, ale mogą mieć sporo słuszności, i tacy co kreują się na osoby, które się znają, a racji nie mają. Lepiej być w tej pierwszej grupie. Edytowane 17 Września przez WojtasTaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Września Udostępnij Napisano 17 Września Napinam się tylko przeciw tobie. Nazwijmy to alergią na pindolenie. Ty chyba handlowe korzenie masz. No ma krótsze palce. Ale jeśli "ogarniasz tematy" to wiesz że dzwignie można ustawić pod różnym kątem i w różnej odległości. I nadal obie rzeczy mają nic do zapasu termicznego. Czy Im krótsze palce tym wprost proporcjonalnie większy zapas termiczny? Z takim naukowym bla bla to chyba jeszcze do tej pory nikt ma tym forum nie wyskoczył w kwestiach sprzętu dla dorosłych. A tu temat o dzieciach i bach, termika i te sprawy. I może zamiast mnie cytować to wstawisz jakieś konkretne rzeczy które z asortymentu rowerowego pasują do twoich sugestii? Podziel się tymi wynikami wrzutu na google. Może się czegoś dowiem , co potwierdzi że się nie znasz ale słusznośc masz a ja racji niet i tylko się kreuję. Jesteś mistrzem ogólników o szerokim polu interpretacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivesgaard Napisano 22 Września Autor Udostępnij Napisano 22 Września Dzięki za wszystkie porady, Popróbowaliśmy z córką singletracki i w tym wieku ją jeszcze przerastają. Troche się zraziła i teraz tylko chce jeździć po parkach i ścieżkach. Najważniejsze, że dalej kocha rower i chętnie wjeżdża we wszystkie dziury od kiedy przeniosła się na rower z amorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi