Monopson Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Z jaką zwykle procentową obniżką cen spotykacie się na rowery u producentów : Trek , Giant ? 20% to raczej mało bo na razie tyle widziałem na Treka elektryka który mnie interesuje , model już słabo poszukiwany jak rozmawiałem z sprzedawcą , bateria na bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Cytat 20% to raczej mało XD A ty myślisz, że jaką marżę sklepy mają? Już nawet nie mowa o rowerach ale tak ogólnie - masz jakiekolwiek pojęcie o marży w handlu detalicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Nie śledzę cen elektryków, natomiast jeśli chodzi o normalne rowery to w zagranicznych sklepach można znaleźć obniżki o sporo więcej niż 20 procent od ceny katalogowej. Zarówno u Treka jak i Gianta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Spokojnie można znaleźć rabaty większe niż 20 % . klbikes , staterabikes , bike-discount itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września Jak ktoś szuka płynności albo ma zawalony magazyn a zimę przetrwać trzeba to będzie agresywnie sprzedawał, byle nie iść pod wode. Na pepper.pl za promki czasem po 30 albo i więcej procent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monopson Napisano 15 Września Autor Udostępnij Napisano 15 Września 16 godzin temu, Mihau_ napisał: XD A ty myślisz, że jaką marżę sklepy mają? Już nawet nie mowa o rowerach ale tak ogólnie - masz jakiekolwiek pojęcie o marży w handlu detalicznym? Rower o którym piszę jest na przecenie o 20 % na stronie Treka i sklepy firmowe automatycznie obniżają o taka kwotę, wiem to z rozmowy z sprzedawcą rozmawiałem wiec nie tracą ze swojej prowizji , jak centrala znów obniży to u nich tez będzie taniej . Sprzedawcy, sklepy też mogą obniżyć swoja prowizje ale przez to mniej zarobią . Jak widzisz po wypowiedziach osób to 20% to słaba posezonowa obniżka tak jak zakładałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Września Mod Team Udostępnij Napisano 15 Września Może nie słaba, ale są lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forscher Napisano 19 Września Udostępnij Napisano 19 Września (edytowane) Fajna maszynka... mam polecam https://www.giant-bicycles.com/pl/tcr-advanced-pro-disc-1-ar-2023 Edytowane 19 Września przez forscher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietrash Napisano 20 Września Udostępnij Napisano 20 Września A rabat 36% czy można uznać już za duży? Mogę mieć ten rower w takiej przecenie https://www.all4cycling.com/de/products/orbea-orca-m20iteam-bordeaux Cena po przecenie 3699 Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi