urmom Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września (edytowane) Witam, mam takie pytanko może do osób, które serwisują, albo zamawiają takie rzeczy częściej. Chciała bym zakupić do swojego jednoślada RS Paragon Gold RL 700c 1 1/8. Problemik jest taki, że jest on coraz trudniej dostępny w wersji z rurą 1/8. Do tego zależało by mi na wykończeniu matowym. Można znaleźć oczywiście pojedyncze sztuki, niestety wszystko w wersji błyszczącej czerni. I teraz pytanie: czy jest to amor już na wyginięciu czy są jego "dropy" raz na jakiś czas. Czy w ogóle jest możliwość kupienia matowej wersji dla 1/8? Widziałam, że na 4mybikes był wystawiony właśnie taki, a to znaczy że musi istnieć (oczywiście oferta nieaktualna) 🤔. Coś ktoś? Czy dać sobie spokój czy przełknąć trochę inne wykończenie? Wolała bym zamawiać z Polski. Edytowane 12 Września przez urmom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września (edytowane) Cytat Problemik jest taki, że jest on coraz trudniej dostępny w wersji z rurą 1/8. 1. w każdym, większym, niemieckim sklepie dostępny od ręki za około 200 ojro, tzn gloss 2. ogólnie "dobre" widelce z prostą rurą są coraz trudniej dostępne bo standardem w rowerach gdzie ktoś chce je mieć jest taper Cytat Wolała bym zamawiać z Polski. To od razu sobie błyszczący zamów😂 Edytowane 12 Września przez Mihau_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urmom Napisano 13 Września Autor Udostępnij Napisano 13 Września No wolała bym, ale to nie znaczy, że zamykam się na zagraniczne sklepy. W sensie mi chodziło o to czy ktoś się orientuje czy są dropy tego amora. Bo jeśli to kwestia przeczekania na jakieś dostawy to spoko. Jak to amor na wyginięciu to rozważę po prostu zakup w wersji gloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 13 Września Udostępnij Napisano 13 Września A do jakiego hamulca potrzebujesz tego paragona - tarcze czy v-brake? Generalnie z mich obserwacji i praktyki (zakupiłem w przeciągu 2 ostatnich lat 2 szt paragona gold z prostą rurą..): - "dropy" w Polsce - coś się pewnie zdarza czasami np w outletach allegrowych typu superbikemm, velo16 itp, ale jak to w outletach towar pojawia się losowo więc czekanie może być bardzo długotrwałe. Przy tym ceny w dalszym ciągu moim zdaniem wyższe od sklepów zagranicznych. - Z moich oberwacji najczęściej dostępne są Goldy 65mm z rurą tapered i mocowaniem do tarczówki. Proste rury sterowe rzadsze, skok 50mm rzadszy, mocowanie na v-brake najrzadsze. Co do lakieru to raczej obserwowałem przewagę ofert matowych ale to było ładne kilka miesięcy temu. - Uwaga na Paragony Silver - dość rzadko występują ale raz mi taki wskoczył na allegro w dobrej cenie dopiero po chwili zorientowałem się że to nie Gold. - Zakupów za granicą w dużych sprawdzonych sklepach np. z rynku niemieckiego (bike discount, bike-components, rosebikes) nie ma co się bać - obydwa paragony kupiłem tam , przy czym tańszy (wersja OEM) kosztował ok 100EUR... To była naprawdę okazja ale ok 150 EUR się pokazują od czasu do czasu: - Przy ew. zakupie w "błyszczącego w Polsce" drobna uwaga - "najtańszy na allegro" za 1030pln jest dostępny w sklepie tego samego sprzedawcy (Xtremes = Biostern) za 967PLN +14PLN wysyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Września Mod Team Udostępnij Napisano 13 Września Rowery się okleja, a amora nie można ? Poza tym, to mata się trudniej czyści i łatwiej rysuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urmom Napisano 13 Września Autor Udostępnij Napisano 13 Września Nie, do hydrauliki. No, właśnie widziałam na 4mybikes, że był dostępny z prostą rurą w macie zanim zaczęłam interesować się zmianą. Bardzo dziękuję @wr81 za rzeczową odpowiedź 😉. Nigdy nie kupowałam za granicą przez internety - czy przelewając przez neta normalnie bank przelicza mi np. na ojrosy? @KrissDeValnor - taa, jest to jakiś pomysł, też o tym myślałam. Zalety mattu poznałam - brudzi się i rysa, yep, ale chyba bym jednak mimo wszystko wolała w to samo wykończenie iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 13 Września Udostępnij Napisano 13 Września Cytat Nigdy nie kupowałam za granicą przez internety - czy przelewając przez neta normalnie bank przelicza mi np. na ojrosy? Jeżeli sam sklep po wybraniu wysyłki do PL nie przelicza na zł to lepiej płacić Revolutem lub jakąś kartą wielowalutową np. Alior - dużo lepiej na tym wyjdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi