pedalarz339 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Czy używał ktoś może wkładek antydobiciowych w systemie tubeless? W tym sezonie 2x rozwaliłem oponę najprawdopodobniej przez dobicie o ostry kamień i myślę o takich wkładkach. Sprawdza się to? Są jakieś minusy w sensie inne odczucia z jazdy? Czym różnią się te chińskie od renomowanych producentów poza ceną? Jak nalać mleko, pompować jak przylegająca wkładka będzie blokować wentyl. Opony mam dosyć wiotkie więc wlanie od razu do środka raczej nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J67 Napisano 15 Września Udostępnij Napisano 15 Września Może prościej by było pompować opony do takiego ciśnienia, żeby nie dobijać? Odczytaj maksymalną wartość ciśnienia na boku opony. Jeśli nie ważysz zbyt dużo - odejmij 10%, kontroluj co tydzień i powinno być dobrze. Bez inwestycyjnie:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedalarz339 Napisano 16 Września Autor Udostępnij Napisano 16 Września Tak chyba zrobię. Bo zdarzało się mnie to właśnie w rowerze hardtail z tyłu. Teraz mam amortyzowaną ramę. Częściej będę kontrolować ciśnienie w oponach i powinno być ok. Taka wkładka też podbija wagę więc nie ma sensu przy mojej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 16 Września Udostępnij Napisano 16 Września (edytowane) 20 godzin temu, J67 napisał: Odczytaj maksymalną wartość ciśnienia na boku opony. Jeśli nie ważysz zbyt dużo - odejmij 10%, kontroluj co tydzień i powinno być dobrze. Bez inwestycyjnie:) . Przy okazji pozbawiając się połowy przyczepności i zwiększając telepawkę na małych nierównościach. Edytowane 16 Września przez KSikorski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi