Kingins Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Witam obecnie mam kasetę, która się zużyła 9S 11-42 czy jest sens wymieniać ją na 10s? Rower MTB 3 22-30-40 zębatki z przodu. Przerzutka tylna shimano M8000SGS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września A kto ma Ci na to odpowiedzieć? Ty najlepiej wiesz, czy potrzebujesz jeden bieg więcej czy nie. W ogóle w jaki sposób przerzutka XT 8000 działa Ci z napędem 9s? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon7877 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Cytat W ogóle w jaki sposób przerzutka XT 8000 działa Ci z napędem 9s? moze to przerzutka RD-T8000 a nie RD-M8000. Trekingowa była 10 rzedowa i moze (bo tego nie wiem) miala ten sam ciag linki co mtb 9rz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Przerzutka tylna shimano M8000SGS obsługuje 11 rzędów - czy to jest na pewno ten symbol przerzutki? https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/deorext-m8000/RD-M8000-SGS.html Wymiana kasety 9 rzędowej na 10 rzędową wiąże się z wymianą przerzutki, manetki do zmiany biegów oraz łańcucha - jest to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września (edytowane) Jeśli masz 3x9 to ja zmieniłbym na 9s 11-34 , 11-36 , 12-36 w zależności od potrzeb . Będzie lepiej zestopniowana . Nie wierzę że jeździsz na przełożeniu 22:42 . Edytowane 12 Września przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi