Bumcyk Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Tabela wskazuje ze maksymalne ciśnienie to 200 psi lecz dla mnie jest to za mało i zastanawiam sie czy amortyzator wytrzymałby około 250 psi wydaje mi sie że każdy amortyzator jakiś zapas powinien mieć dla bezpieczeństwa. Co wy o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Mało czyli ile warzysz 200 kg? Skoro producent i tak wyśrubował ten model pod 200 to tyle jest max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września 10 godzin temu, Bumcyk napisał: Tabela wskazuje ze maksymalne ciśnienie to 200 psi lecz dla mnie jest to za mało i zastanawiam sie czy amortyzator wytrzymałby około 250 psi wydaje mi sie że każdy amortyzator jakiś zapas powinien mieć dla bezpieczeństwa. Co wy o tym myślicie? Ile ważysz? Zdajesz sobie sprawę, że te 200 PSI które pompujesz, to wartość wyjściowa? Przy pracy, to ciśnienie znacznie wzrasta. Chciałbyś żeby przy którymś ugięciu amortyzator wystrzelił? Co do wartości maksymalnej: kto ma wiedzieć lepiej niż producent? Jest takie fajne powiedzenie: Graj w głupie gry, wygrywaj głupie nagrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumcyk Napisano 12 Września Autor Udostępnij Napisano 12 Września Cytat 11 godzin temu, Tyfon79 napisał: Mało czyli ile warzysz 200 kg? Skoro producent i tak wyśrubował ten model pod 200 to tyle jest max. Waże 105kg ale zawsze byłem przyzwyczajony do twardszego amorka bo przez 4 lata jezdzilem na dirtówce a teraz jakoś mi za miękko A z tego co wiem to talasy nie mają tokenów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września To jest zupełnie inny rodzaj amortyzatora niż dirtowy - ma zapewnić przyczepność i komfort podczas jazdy w terenie. Możesz spróbować dodatkowo go usztywnić pokrętłem kompresji, ale najlepiej będzie, jeżeli się przyzwyczaisz do jego pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi