PedroN Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Cześć. Czy można zastąpić przerzutkę tylną Shimano Deore, RD-M5120, Shadow Plus, (11-rzędowa), modelem Shimano Deore XT RD-M8000 Shadow RD+ (11-rzędowa)? A jeśli tak, to to czy brać wersję GS czy SGS? Kaseta: Shimano Deore, CS-M5100, 11-42T Manetka zmiany biegów pod rodzinę Deore: Shimano Deore, SL-M5100, 2X11-Speed, Rapidfire Plus-Shifter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Jeżeli jest to 1x11 to wersja GS. Czym jest podyktowana zmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września 2x11 z kasetą 11-42 też GS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Shimano w takim zestawieniu podaje SGS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września (edytowane) do 2x11 może być zarówno GS jak i SGS https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/deorext-m8000/RD-M8000-GS.html https://bike.shimano.com/en-EU/product/component/deorext-m8000/RD-M8000-SGS.html lepiej brać imho GS, krótszy wózek, mniejsze ryzyko uszkodzeń. Edytowane 11 Września przez michalr75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PedroN Napisano 11 Września Autor Udostępnij Napisano 11 Września Chodzi o dokładnie taki rower, rolki jak w poniższym linku (zdjęcie + konfiguracja) https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/bergamont-revox-7-29-deore-2022-rower-gorski/ Według mnie jest tam długi wózek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Mam taki napęd w Meridzie, zmieniłem 5100 na M8000 GS w konfiguracji 2x11 z kasetą 11-42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PedroN Napisano 11 Września Autor Udostępnij Napisano 11 Września Wielkie dzięki Panowie😏 A przy okazji podpowiedzcie proszę jaki łańcuch tutaj włożyć. Widzę w konfiguracji KMC X11, ale jest tyle odmian tego modelu, że się gubię. A może jednak coś innego podpowiecie? Shimano? Jeszcze inne? Jeśli tak, to to jaki dokładnie model? Nie musi być budzetowo. I jeszcze jedno... Gdyby chciał zmienić tylną oś na sztywną, to co polecacie, by tu pasowało? Tu jednak skłaniam się do wersji budżetowej bez szaleństw😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września X11.93 od KMC używam, ostatnie zakupy robiłem na Ali. Średnio jeden łańcuch starcza na 1-1.5 sezonu (jeżdżę całorocznie, przebiegi 8-9K). Do sztywnej osi w tym rowerze potrzebowałbyś wymienić haki tylnych widełek, jest taka opcja w tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Zjeździłem na jedenastce M8000 dwa Sramy PC1110, kilka KMC X11.93 i kilka HG701. Ten ostatni uważam za łańcuch ostateczny, zdecydowanie ciszej i lepiej mi się jeździ na nich niż na KMCkach. I w mojej ocenie jest też trwalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przecietny Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Cytat Średnio jeden łańcuch starcza na 1-1.5 sezonu (jeżdżę całorocznie, przebiegi 8-9K). w mojej ocenie bardzo długo wytrzymuje u Ciebie łańcuch. Później napęd przyjmuje kolejne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalr75 Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Godzinę temu, Przecietny napisał: w mojej ocenie bardzo długo wytrzymuje u Ciebie łańcuch. Później napęd przyjmuje kolejne? Raczej nie łańcuch i kaseta do wymiany. Jeżdżę aż zacznie wyraźnie przeskakiwać, jak się zużyje to wymieniam oba elementy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi