TrueFaith Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września Cześć, Stoję przed zakupem opon do roweru Stevens Cross 6X, aktualnie Vee Rubber 29x1.95 mają realne 46mm szerokości, mam z nimi około 6-7mm luzu do ramy. Mam możliwość kupna używanych Conti X-King 29x2.0 RaceSport, jednak nie wiem czy ta opona się zmieści. Ewentualnie nowe Race Kingi 2.0 (drut), te podobno są wąziutkie (a może nawet 2.2?). Na poprzednim sprzęcie miałem drutowane RaceKingi i pomijając deszcz/mocniejszy teren - ta opona jechała nieziemsko w porównaniu do jakiejś terenowej Kendy czy podobnych wynalazków. Opcja jak najwięcej za jak najmniej, używane do 100/komplet lub nowe nieco powyżej, przede wszystkim przyjemna jazda po ubitych ścieżkach + asfalt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Jaki jest sens kupowania używanych opon? Race King 2.0 ma na 100% więcej niż 48 mm. Jak ubite ścieżki i asfalt, to może Continental Contact Speed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 11 Września Autor Udostępnij Napisano 11 Września Cytat Jaki jest sens kupowania używanych opon? Gość sprzedaje po niewielkim przebiegu, a ja dość mało jeżdżę, więc dość fajna opcja na dostanie dobrej opony w niskiej cene Nie wiem czy Contact Speed nie będzie się za mało terenowy, jazda na gravelu (inne opony ale też takie "łysawe") po moich lasach nie była jakaś super przyjemna, są miejscami piaski etc. a ja nie jeżdżę jakoś wyczynowo, po prostu zapamiętałem RaceKingi jako bardzo przyjemne opony. Czy ktoś jest w stanie zmierzyć mi X-King i RaceKing 2.0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Jaką masz szerokość wewnętrzną obręczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 11 Września Autor Udostępnij Napisano 11 Września Musiałbym zdemontować oponę. Szerokość zewnętrzna to 24mm, obręcz pod v-brake więc wewnętrzna pewnie ~18-20mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września No to tutaj masz pomiary na obręczy ID=19mm https://www.bicyclerollingresistance.com/mtb-reviews 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Continental Terra Hardpack tyre review | BikeRadar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrueFaith Napisano 19 Września Autor Udostępnij Napisano 19 Września Zaryzykowałem jednak z tymi X-Kingami. Opony zmieściły się z niewielkim luzem, ale nie ma problemów w zakrętach, zgodnie z opiniami są to opony mniejsze niż standardowe 2.0. Nowe X-King RaceSport to koszt 400-500 komplet, mi udało się wyrwać za 80zł - uważam to za świetny deal Przy okazji znalazłem pedały Cube RFR Flat Race za 5 dyszek, gdzie nowe to koszt 300zł. Dzięki za wsparcie linkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi