hktc Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września https://www.fitstore24.com/en/cube-nulane-c62-slx-desertstonengreen-2025 Szukam roweru z prostą kierownicą do jazdy po w miarę równym podłożu. Czyli coś fitnessowego. Co sądzicie o tym rowerze? Wart swojej ceny? Czy może wybrać coś innego? Co konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września Nie mam rozeznania w kwestii ceny tego typu rowerów ale jeżeli ten Ci się podoba to ten ma właściwie wszystko czego można by potrzebować - sztywne osie, napęd, który powinien przyzwoicie działać, solidne hamulce, fajne opony i do tego carbonowa rama. Mi się podoba taka konfiguracja i nie wydaje mi się, żeby cena była jakoś bardzo wygurowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hktc Napisano 11 Września Autor Udostępnij Napisano 11 Września Dzięki. Nie mam rozeznania w osprzęcie i zastanawiałem się czy jest OK i czy cena jest właściwa czy może za wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Spójrz na to trochę inaczej, z jednej strony rower na carbonowej ramie, a z drugiej - napęd Cues, który jest cięższy niż Deore, nie mówiąc już o XT. Osobiście wziąłbym wersję ALU ewentualnie przy carbonie sprzedałbym cały napęd póki jest nowy i wsadził coś lżejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Tylko czy faktycznie taka sprzedaż ma sens. W mojej opinii napęd i tak się zużywa i z czasem wymieni sobie łańcuch, kasetę czy korbę na coś lżejszego jeżeli będzie taka wola. Ale to rozwiązanie przy tym rowerze jest ani sensowne, ani opłacalne. Rower jest już dość lekki i zmiana napędu obniży wagę o ile? Może 0,5 kilo... Taka różnica jest nieznacząca przy codziennym użytkowaniu. Koszt takiego zabiegu też nie będzie mały bo Cusa sprzeda tanio a komplet Deore to już jest spory wydatek. Dodatkowo jeżeli rower ma być używany do spokojnej jazdy po płaskim to Cues w zupełności wystarczy. Cenowo spojrzałem sobie na podobny typ roweru Speca i tam przy kwocie 4300 mamy aluminiową ramę i widelec, hamulce tektro, napęd microShifta więc ten Cube wyceniony jest chyba dość sensownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września 23 minuty temu, marcesco napisał: który jest cięższy niż Deore, nie mówiąc już o XT A to wyścigowe mtb czy rekreacyjny rower do jazdy po asfalcie? Ma napęd dopasowany do przeznaczenia sprzętu a do tego tani w eksploatacji 2 godziny temu, hktc napisał: Dzięki. Nie mam rozeznania w osprzęcie i zastanawiałem się czy jest OK i czy cena jest właściwa czy może za wysoka. Ogólnie sprzęt jest bardzo fajny, osobiście bym się tylko zastanowił czy karbon w rowerze tego typu to nie przerost formy nad treścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 11 Września Udostępnij Napisano 11 Września Zgoda niezgoda 😉 O ile się nie mylę, to CUES jest kompatybilny tylko ze sobą, więc nie wymienisz jednostowych części na lepsze. Cytat zastanowił czy karbon w rowerze tego typu to nie przerost formy nad treścią O to mi chodzi, przy carbonie widziałbym wyższy osprzęt, ot tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hktc Napisano 12 Września Autor Udostępnij Napisano 12 Września Znalazłem jeszcze takiego Cube https://www.bike-discount.de/en/cube-nulane-one-mineralgrey-n-black Sporo tańszy. Może taki? A napęd wymienię, gdy się zużyje? Co sądzicie? Jest całkiem lekki i rama aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 13 Września Udostępnij Napisano 13 Września Cues ma być z założenia trwały, zastanów się ile czasu zajmie Ci przejechanie 5 - 10 tys km. Napęd 1x9 w tym wypadku ma dużą rozpiętość ale straszne dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hktc Napisano 13 Września Autor Udostępnij Napisano 13 Września 5 tys. to przejadę w 5 lat. Dziury czyli problemy z dopasowaniem przełożeń w niektórych sytuacjach? Będzie albo za ciężko albo za lekko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 13 Września Udostępnij Napisano 13 Września Przy takich przebiegach to bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi