rolmik Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września witam zakupiłem ostatnio rower z hamulcami v-brake tektro857 na tyle problem polega na tym iż jedna strona szybciej się zaciskała a druga dopiero po chwili ruszała , więc postanowiłem wyregulować napięcie sprężyny za pomocą śrubek niestety nie dało to efektu i było bez zmian . Postanowiłem sprawdzić czy nie dostał się brud więc odkręciłem ramiona przeciściłem powierzchnie i założyłem ponownie (na środkową dziurę)i teraz ramiona nie reagują , dopiero jak wkręcę do końca śrubkę od sprężyny to coś tam lekko odbija (czy coś w srodku się poprzestawiało?) natomiast jak dam na skrajną dziurę to bardzo mocne napięcie jest nawet przy wykręconej śrubie . I tu mam pytanie czy lepiej zostawić na środkowej czy dać na te ostatnią i wtedy regulować jeszcze napięcie sprężyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi