krasnolud Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Dzień dobry, Mam 180 cm wzrostu, ważę 80 kg, a mój przekrok to 86 cm. Mieszkam na południu Polski i największą frajdę sprawia mi jazda po górach – uwielbiam podjazdy i zjazdy, natomiast jazda po płaskim to nie moja bajka. Obecnie jeżdżę na Indiana Storm X7, ale ostatnio złapałem zajawkę na bardziej wymagającą jazdę (hopki, dropy itp.), przez co obawiam się, że mój obecny rower może w końcu nie wytrzymać. Szukam więc roweru, który lepiej sprawdzi się na trasach w bike parku (np. Słotwiny), na singletrackach (np. Przehyba) i pump tracku. Mój budżet to około 6000 zł. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Centrum Rowerowe ma chyba nadal dość śmieszne ceny z modeli Ghosta. I tak trzeba zwiększyć budżet ale dostaje się bardzo sensowny rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września @krasnolud jak pump track i dropy/ hopy to może dartmoor hornet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krasnolud Napisano 10 Września Autor Udostępnij Napisano 10 Września Żeby sprecyzować: przede wszystkim będę jeździł na górskich singielkach, takich jak żółty na Przehybie. Na bike park pewnie wybiorę się 5-10 razy w roku, a na pump track dodatkowo, żeby poprawić technikę. @Enadxx podoba mi się dartmoor hornet pro jednak nie mogę znaleźć go w dobrej cenie w moim rozmiarze. Czy znasz jakieś alternatywy innych marek dla tego roweru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enadxx Napisano 10 Września Udostępnij Napisano 10 Września (edytowane) Te 6000zl to jest nieprzekraczalne? jeżeli to bardziej “górska turystyka” + single niż hopy, to może trochę zwiększyć budżet do całkiem przyzwoitego roweru trail; https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-al-7.0-1 Edytowane 10 Września przez Enadxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi