pecio Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Od jakiegoś czasu w połowie zakresu kasety pogorszyła się jakość zmiany przełożeń. Kręcę ustawieniami i nic. Sprawdzam czy hak prosty, sprawdzam geo ramy i nic. Myślę pewnie kaseta strzelona. Rozkręcam i................. piąta oraz szósta zębatka lata jak stara...... Puściły nity. Nigdy w kasecie Shimano XTR CS-M9101 nie miałem takiego problemu. Spokojnie przeżywały dwa sezony latania gdzie wymieniałem tylko zespół czterech najmniejszych koronek i robiłem grubo ponad 30 000 km a tu masz taką awarię. Czy miał ktoś do czynienia z czymś podobnym ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Doświadczenia z tym nie mam, ale ja na Twoim miejscu bym pisał do Shimano. Nawet jeżeli okres gwarancji już minął. Czasami jest tak, że wiedzą że wypuścili bubla i wymieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września (edytowane) Mnie się któraś roznitowała, ale nie XTR, chyba Deorka i w je-bajku. Nie było problemu z wymianą a właściwie zwrotem kasy, no ale to przed upływem rękojmi przez Alledrogo. Okres "Davidowy" i dałem za nią chyba z 5 stów i tyle zwrócili bo nie mieli nowych, i kupiłem gdzie indziej za 350 bo już wróciły do normalnych cen, tak że interes życia 😉 Edytowane 9 Września przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi