Kuder Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września hej wszystkim mam pytanie odnośnie pierwszego projektu jaki chciałbym złożyć czy moglibyście mi w tym pomóc? planuję generalną przebudowę roweru jakim jest GT Bicycles z ramą idrive 3.0 na kołach 26'' jeżeli by się dało chciałbym wymienić cal na większy oraz całkowicie wymienić amortyzację na większą tzn. usunąć wysłużonego starego foxa (skok ok 50-70mm) (padło ciśnienie w komorze parę serwisów powiedziało że nie do uratowania bo coś się złamało) jest to damper z przodu mam też starego ale działającego sid-a XC. układ napędowy to przerzutki shimano deore u mnie się zupełnie nie sprawdzają ponieważ nie chcą współpracować z niczym ( z przodu działa 2-3) tył (1-4,6-9) przełożenia pomimo smarowania czyszczenia oraz regulacji nic nie dało łańcuch oryginalny shimano 9s. hamulce to shimano jestem z nich zadowolony tarcze to chyba przód 150 tył 160 nie pamiętam dokładnie. Czy byłby możliwy tuning na wyższy cal koła? niż te 26'' co są zamontowane? Jakie części polecacie i jakie smary? Jak w ogóle zabrać się za projekt? pozdrawiam Tomasz Kuder i życzę miłego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Jakby ci to powiedzieć - skoro nie masz pojęcia o temacie to się za to nie bierz. Noooo chyba, że kwestie finansowe totalnie nie mają znaczenia i jesteś w stanie wtopić masę kasy w totalnie nieprzyszłościową ramę tylko po to żeby zdobyć jakieś tam doświadczenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuder Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września @Mihau_ jeżeli to jest słaba rama to czy polecasz coś do 4-6k? chciałbym by był to rower na min. amortyzacji typu full / olejowo-powietrzny / hamulce tarcza hydraulika min. przełożenia 1X12 max 2X11 na ramie aluminiowej lub carbon do tego hamulce magury lub shimano. planuję jazdę sportowo-turystyczną z dojazdami do pracy w każdych warunkach tj. wiosenno-letnich / jesienno-zimowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Na opisany rower potrzeba około 8 tysięcy brutto (mowa o ofertach wyprzedażowych) - na przykład Rose Ground Control lub Radon Skeen Trail, jakieś Orbea Oiz.... sporo tego. Za 6 tysięcy brutto można kupić wyprzedażowe sztuki w decathlonie, ale warunek hamulców jest niespełniony: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-100-s-29-eagle/_/R-p-304208?mc=8731765&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-pmax_ts-gen_f-cv_o-roas_xx-dkt-promo-css&gad_source=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi