nolimts Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września (edytowane) Jaki jest wlasciwy olej aby zabezpieczyc uszczelki (tloczki / otwor na srubke) i nie bylo przeciekow oleju mineralnego shimano ? Kazdy lubrykant da rade? Edytowane 8 Września przez nolimts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Niby się domyślam ale też mam wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nolimts Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września (edytowane) ?? Edytowane 8 Września przez nolimts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ernorator Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Po polsku pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września A co Ci cieknie? Nic nie powinno przeciekać, także ciężko zrozumieć pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nolimts Napisano 9 Września Autor Udostępnij Napisano 9 Września 17 godzin temu, nolimts napisał: nie bylo przeciekow oleju mineralnego shimano ? co tu jest k.rwa nie polskiego? ucz sie czytac ze zrozumienim. ja pie.role wracam tu po 5 latach i nie moge chyba was gniota te obcisle spodenki w stulejach ale bol dupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września 17 godzin temu, nolimts napisał: Jaki jest wlasciwy olej aby zabezpieczyc uszczelki (tloczki / otwor na srubke) Ale co tam chcesz zabezpieczać ? te sruby nie rdzewieją...nic tam nie koroduje, aa tłoczki są z ceramiki.... jaka nawalisz czegos miedzy tłoczek a zacisk, to bedzie fajdać tarcze jak się podgrzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Ja pod śruby banjo daje mają ilość smaru takiego który nie wchodzi w reakcję z uszczelkami, na sucho ciekło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września 1 godzinę temu, nolimts napisał: co tu jest k.rwa nie polskiego? ucz sie czytac ze zrozumienim. ja pie.role wracam tu po 5 latach i nie moge chyba was gniota te obcisle spodenki w stulejach ale bol dupy To jak Ci się już ulało, to może napiszesz co Ci cieknie? Bo w działającym układzie, nic przeciekać nie powinno. Piszesz Post z tyłka, a potem zdziwienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nolimts Napisano 11 Września Autor Udostępnij Napisano 11 Września wylewa sie olej mineralny z tloczka jednego. Bawie sie drugi dzien. Nasmarowalem toczki od boku i niby ole sie nie wylewa. Ale za nic juz nie moge wyregulowac tloczkow. NAciskanie klamki powoduje ze niby wracaja ale jak nacisne mocniej to jeden tloczek wychodzi coraz bardziej i bardziej. Olej odpowietrzalem juz z 5x razy i dalej lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września No to masz albo pęknię tłoczek albo uszkodzoną uszczelke. Co by to nie było, to do wymiany, a nie smarowania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
player123 Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Co za akcja ;-)) jak naciskasz klamkę i coś cieknie...to możesz smiało szukać nowego zacisku, lub zestawu nowych tłoczków u majfriendow. To smarowanie tłoczków to wnosi tyle co smarowanie kromki chleba masłem. Nie bardzo rozumiem problem z wychodzeniem tłoczka..zawsze nacisniecie klamki powoduje wysuwanie tłoczków, a jeśli którys nie wraca, to znaczy ze albo wciskasz klamke za mocno i ten tłoczek chce kompensowac luz do tarczy ktorej nie ma jesli robisz to bez tarczy i klockow...albo ma zwalone uszczelnienie i układ go nie zasysa po odpuszczeniu klamki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września Ja dam prostą radę: oddaj rower do serwisu, bo chyba nie bardzo ogarniasz co się dzieje, jeżeli spędziłeś nad tym dwa dni. Jeżeli masz coś uszkodzone, a na to wskazuje to że zacisk przeciekał, to nawet jak teraz nie cieknie, to przy odpowiednim ciśnieniu zacznie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 12 Września Udostępnij Napisano 12 Września W dniu 9.09.2024 o 08:02, nolimts napisał: co tu jest k.rwa nie polskiego? ucz sie czytac ze zrozumienim. ja pie.role wracam tu po 5 latach i nie moge chyba was gniota te obcisle spodenki w stulejach ale bol dupy Czemu wy jeszcze temu matołowi odpisujecie w ogóle? Zgłaszać takich od razu i siema. Zarejestrował się jak miał jedenaście lat, teraz wrócił w wieku szesnastu i kozaczy...🫠 Idź sobie @nolimts na forum szajsbajka, to odpowiednia grupa docelowa dla podobnych tobie. Albo zadaj pytanie na tiktoku. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Września Udostępnij Napisano 13 Września (edytowane) W dniu 9.09.2024 o 07:02, nolimts napisał: co tu jest k.rwa nie polskiego? ucz sie czytac ze zrozumienim. ja pie.role wracam tu po 5 latach i nie moge chyba was gniota te obcisle spodenki w stulejach ale bol dupy ....any burak z ciebie. Ale ci odpowiem mimo żeś cham: niczym tego nie zabezpieczysz bo heble shimano to gówno i szczają. Prościej nie da się. Edytowane 13 Września przez tobo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek595 Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września (edytowane) @tobo @nolimts Cham z burakiem sie dobrali 😅 @BicycleGuru jak ci shimano szczaja to może niech cie job center wyśle na jakies darmowe szkolenie . nauczysz się wreszcie i przestaniesz narzekac i partolić robote Bedziesz miał na google ⭐⭐⭐⭐⭐⭐. Edytowane 14 Września przez Tomek595 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 14 Września Udostępnij Napisano 14 Września (edytowane) Czy tu się od pewnego czasu akceptuje zaczepne buractwo? Kim jesteś śmieciu? Kolejny raz przyałeś się do mnie. Ktoś tego przygłupa pogoni? Sprawdźcie admini/modzi jaką wartość dodaną tu oferuje. Kiedyś odpady i śmieci szybko selekcjonowano, bez szansy powrotu. Może warto przywrócić stare dobre zasady? Edytowane 14 Września przez tobo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi