Skocz do zawartości

[Hamulec hydraliczny] ultegra R8170 - Jaki to czerwony olej do tłoczka naprawa hamulca hydralicznego ultegra R8170

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Jaki jest wlasciwy olej aby zabezpieczyc uszczelki (tloczki / otwor na srubke)  i nie bylo przeciekow oleju mineralnego shimano ? Kazdy lubrykant da rade?

Edytowane przez nolimts
Napisano
17 godzin temu, nolimts napisał:

nie bylo przeciekow oleju mineralnego shimano ?

co tu jest k.rwa nie polskiego? ucz sie czytac ze zrozumienim. ja pie.role wracam tu po 5 latach i nie moge chyba was gniota te obcisle spodenki w stulejach ale bol dupy

Napisano
17 godzin temu, nolimts napisał:

Jaki jest wlasciwy olej aby zabezpieczyc uszczelki (tloczki / otwor na srubke)

Ale co tam chcesz zabezpieczać ? te sruby nie rdzewieją...nic tam nie koroduje, aa tłoczki są z ceramiki.... jaka nawalisz czegos miedzy tłoczek a zacisk, to bedzie fajdać tarcze jak  się podgrzeje. 

Napisano
1 godzinę temu, nolimts napisał:

co tu jest k.rwa nie polskiego? ucz sie czytac ze zrozumienim. ja pie.role wracam tu po 5 latach i nie moge chyba was gniota te obcisle spodenki w stulejach ale bol dupy

To jak Ci się już ulało, to może napiszesz co Ci cieknie? Bo w działającym układzie, nic przeciekać nie powinno. Piszesz Post z tyłka, a potem zdziwienie.

Napisano

wylewa sie olej mineralny z tloczka jednego. Bawie sie drugi dzien. Nasmarowalem toczki od boku i niby ole sie nie wylewa. Ale za nic juz nie moge wyregulowac tloczkow. NAciskanie klamki powoduje ze niby wracaja ale jak nacisne mocniej to jeden tloczek wychodzi coraz bardziej i bardziej. Olej odpowietrzalem juz z 5x razy i dalej lipa

Napisano

Co za akcja ;-)) jak naciskasz klamkę i coś cieknie...to możesz smiało szukać nowego zacisku, lub zestawu nowych tłoczków u majfriendow. To smarowanie tłoczków to wnosi tyle co smarowanie kromki chleba masłem.

Nie bardzo rozumiem problem z wychodzeniem tłoczka..zawsze nacisniecie klamki powoduje wysuwanie tłoczków, a jeśli którys nie wraca, to znaczy ze albo wciskasz klamke za mocno i ten tłoczek chce kompensowac luz do tarczy ktorej nie ma jesli robisz to bez tarczy i klockow...albo ma zwalone uszczelnienie i układ go nie zasysa po odpuszczeniu klamki 

Napisano

Ja dam prostą radę: oddaj rower do serwisu, bo chyba nie bardzo ogarniasz co się dzieje, jeżeli spędziłeś nad tym dwa dni.

Jeżeli masz coś uszkodzone, a na to wskazuje to że zacisk przeciekał, to nawet jak teraz nie cieknie, to przy odpowiednim ciśnieniu zacznie.

• +1 pomógł 1
Napisano
W dniu 9.09.2024 o 08:02, nolimts napisał:

Czemu wy jeszcze temu matołowi odpisujecie w ogóle? Zgłaszać takich od razu i siema. Zarejestrował się jak miał jedenaście lat, teraz wrócił w wieku szesnastu i kozaczy...🫠
Idź sobie @nolimts na forum szajsbajka, to odpowiednia grupa docelowa dla podobnych tobie. Albo zadaj pytanie na tiktoku.

• +1 pomógł 4
Napisano (edytowane)
W dniu 9.09.2024 o 07:02, nolimts napisał:

....any burak z ciebie.

Ale ci odpowiem mimo żeś cham: niczym tego nie zabezpieczysz bo heble shimano to gówno i szczają. 

Prościej nie da się.  

Edytowane przez tobo
  • Haha 1
Napisano (edytowane)

@tobo @nolimts Cham z burakiem sie dobrali 😅

@BicycleGuru jak ci shimano szczaja to może niech cie  job center wyśle na jakies darmowe szkolenie . nauczysz się wreszcie i przestaniesz narzekac i partolić robote

Bedziesz miał na google  .

Edytowane przez Tomek595
Napisano (edytowane)

Czy tu się od pewnego czasu akceptuje zaczepne buractwo? 

Kim jesteś śmieciu?

Kolejny raz przyałeś się do mnie. 

Ktoś tego przygłupa pogoni? 

Sprawdźcie admini/modzi jaką wartość dodaną tu oferuje. 

Kiedyś odpady i śmieci szybko selekcjonowano,  bez szansy powrotu. 

Może warto przywrócić stare dobre zasady? 

Edytowane przez tobo
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...