tedzik33 Napisano 7 Września 2024 Napisano 7 Września 2024 Cześć. Prosiłbym o poradę w sprawie doboru rozmiaru ramy gravelowej z ALI EXPRESS o nazwie CWIND GT30. Mam dylemat odnośnie rozmiaru S lub M. Producent twierdzi że na mój wzrost czyli 169 cm odpowiednia rama to S. Dla porównania jeżdżę aktualnie na Accent Freak w rozmiarze S i na szosie Specialized Roubaix 2022 w rozmiarze 52. Poniżej wrzucam geometrie rozmiarów. W linku który mam nadzieję zadziała są geometrie tych rowerów. Dodatkowo powprowadzałem wysokości siodła, offset, mostek itp. Podstawa jest Accent którego ujeżdżam. Choć trochę uważam że ma agresywniejsza geo. https://www.bike-sta...ind_GT30_2023_S Skłaniam się do kupna S-ki i zamontowania dłuższego mostka i sztycy z offsetem, ale liczę na wasze rady. Cytuj
marcesco Napisano 8 Września 2024 Napisano 8 Września 2024 Ten CWIND to niezły taboret. Wydaje mi się, że S-ka to jednak za mały rozmiar przy tego typu wyprostowanej geometrii. Cytuj
tedzik33 Napisano 8 Września 2024 Autor Napisano 8 Września 2024 Masz na myśli poprzez określenie "taboret" coś pozytywnego czy negatywnego? M-KA wychodzi podobnie jak mój accent tylko ze przod ma wyżej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi