coachi Napisano 7 Września 2024 Napisano 7 Września 2024 Hej, mam problem odnośnie przerzutki z tytułu, rower mam od 6 tygodni, zrobione jakieś 1500km i dzisiaj przerzutka przestała działać poprawnie, od 6 zębatki w dół tzn do 11t działa normalnie a jak chce zbić bieg na lżejszy poniżej 6 to nie słychać działania silniczka i nic sie nie dzieje, na początku myślałem że to problem z baterią ale jest naładowana w 80%, w rowerze od zakupu nie robiłem nic oprócz czyszczenia i smarowania łancucha, jakieś pomysły? Cytuj
coachi Napisano 7 Września 2024 Autor Napisano 7 Września 2024 W poniedziałek bede dzwonil i się umawiał, jak się nie uda nic wymyślić, co ciekawe na aplikacji teraz zobaczyłem że przerzutka myśli że mam wbity 1 bieg a w rzeczywistości jest na 6 i stąd się bierze tych 5 brakujących Cytuj
Rafał87 Napisano 7 Września 2024 Napisano 7 Września 2024 to jakim cudem ona się aż tak rozregulowała że będąc na 6 myśli że jest na 1😲, w aplikacji jest regulacja (cos jak baryłka w mechanicznych) ale aż takiego zakresu regulacji to nie ma. Ciekawe czy to do ogarnięcia temat przez serwis czy przerzutka do wymiany. Cytuj
burz Napisano 7 Września 2024 Napisano 7 Września 2024 Nie można tej przerzutki zaktualizować przez internet? Może to kwestia oprogramowania? (żart taki) Cytuj
coachi Napisano 8 Września 2024 Autor Napisano 8 Września 2024 Aktualizacja nic nie dała a na regulacji w apce jestem w stanie ja tylko o jedna tarcze zmienic. Jutro bede dzwonił do serwisu, zobaczymy co powiedzą. Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 8 Września 2024 Napisano 8 Września 2024 Nie mam Di2 ale poczytałem i sprawdź czy nie masz w ustawieniach, że na danej zębatce z przodu, obsługiwany jest tylko dany zakres na kasecie. Brzmi to dokładnie jak sytuacja u Ciebie. Opcja podobno nazywa się "Gear Position Control". Cytuj
Rafał87 Napisano 8 Września 2024 Napisano 8 Września 2024 to wydaje mi się że by po prostu nie wrzucała na któreś biegi wynikające z tego "Gear Position Control" ale pokazywała prawidłowo aktualnie wbity bieg a jak pokazuje inny bieg niż wbity to ewidentnie coś tu nie halo. Cytuj
coachi Napisano 13 Września 2024 Autor Napisano 13 Września 2024 Przerzutka poszła na gwarancje, cos się w środku zepsuło, w serwisie nawet nie potrafili powiedzieć co bo nie była zgięta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi