coachi Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Hej, mam problem odnośnie przerzutki z tytułu, rower mam od 6 tygodni, zrobione jakieś 1500km i dzisiaj przerzutka przestała działać poprawnie, od 6 zębatki w dół tzn do 11t działa normalnie a jak chce zbić bieg na lżejszy poniżej 6 to nie słychać działania silniczka i nic sie nie dzieje, na początku myślałem że to problem z baterią ale jest naładowana w 80%, w rowerze od zakupu nie robiłem nic oprócz czyszczenia i smarowania łancucha, jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manfred1 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września No a serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coachi Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września W poniedziałek bede dzwonil i się umawiał, jak się nie uda nic wymyślić, co ciekawe na aplikacji teraz zobaczyłem że przerzutka myśli że mam wbity 1 bieg a w rzeczywistości jest na 6 i stąd się bierze tych 5 brakujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września to jakim cudem ona się aż tak rozregulowała że będąc na 6 myśli że jest na 1😲, w aplikacji jest regulacja (cos jak baryłka w mechanicznych) ale aż takiego zakresu regulacji to nie ma. Ciekawe czy to do ogarnięcia temat przez serwis czy przerzutka do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Nie można tej przerzutki zaktualizować przez internet? Może to kwestia oprogramowania? (żart taki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coachi Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września Aktualizacja nic nie dała a na regulacji w apce jestem w stanie ja tylko o jedna tarcze zmienic. Jutro bede dzwonił do serwisu, zobaczymy co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września Nie mam Di2 ale poczytałem i sprawdź czy nie masz w ustawieniach, że na danej zębatce z przodu, obsługiwany jest tylko dany zakres na kasecie. Brzmi to dokładnie jak sytuacja u Ciebie. Opcja podobno nazywa się "Gear Position Control". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września to wydaje mi się że by po prostu nie wrzucała na któreś biegi wynikające z tego "Gear Position Control" ale pokazywała prawidłowo aktualnie wbity bieg a jak pokazuje inny bieg niż wbity to ewidentnie coś tu nie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coachi Napisano 13 Września Autor Udostępnij Napisano 13 Września Przerzutka poszła na gwarancje, cos się w środku zepsuło, w serwisie nawet nie potrafili powiedzieć co bo nie była zgięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi