dejmienoKr Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września (edytowane) Cześć, Mój nowy Spectral przyszedł w konfiguracji mullet. Pojeździłem trochę żeby ocenić jak się tym jeździ i finalnie stwierdziłem, że dla mnie bardziej odpowiedni będzie full 29 (chociaż mullet jest całkiem niezły). Miejsce na większe koło jest chociaż miejsca na agresywną oponę DHR może być dość mało, nie wiem też jaki wpływ będzie to miało na geometrie, zapewne trochę dźwignie HTA i STA, ale tutaj jest spory zapas. Obecnie mam tam koła DT SWISS EX511 z piastą 370 i zastanawiam się czy lepiej kupić całe nowe koło EX 1700 SPLINE na piastach 350 (droga opcja), czy lepiej zakupić samą obręcz EX511 29c, szprychy i przełożyć piastę 370? Jeśli chodzi o piaste to chyba nie ma różnicy czy obręcz jest 27.5 czy 29? Edytowane 7 Września przez dejmienoKr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejmienoKr Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września Dobra, pomierzyłem dokładnie i opony jak DHR raczej będą siedzieć zbyt ciasno. Więc raczej gra nie warta świeczki bo nie chce montować żadnych opon XC na tył. Będzie trzeba się przyzwyczaić do dzikiego koła 27.5 na tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września A ten Spectral przypadkiem nie ma flip chipa, który trochę Ci wydłuży CS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Zacytuję znajomego co ogarnia mi część rzeczy w rowerze; "k%$wa kupujecie drogie zabawki a nie umiecie przysiąść i nauczyć się ich obsługi". Masz tam ramę konwetrowalną pod 29er to niby jak ma nie wejść koło z tym rozmiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejmienoKr Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września (edytowane) Ten ma tylko flip chipa do zmiany geometrii. Nie ma flip chipa do zmiany rozmiaru kół umieszczonego na wahaczu. Ale mullet nie jest zły, musze się przyzwyczaić, że to tylne koło zachowuje się inaczej. Edytowane 7 Września przez dejmienoKr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września No to zwracam honor choć przy wyborze tylko średniego koła z tyłu trzeba być tego pewnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejmienoKr Napisano 7 Września Autor Udostępnij Napisano 7 Września Tylko nowe modele mają uniwersalną ramę. Ciężko być pewnym jak się nigdy na 27.5 nie jeździło ;). Ale trzeba przyznać, że jest to rower większy od Scotta Sparka a przy tym znacznie zwrotniejszy. Ciasne zakręty nie są takim problemem jak przy mniejszym Sparku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi