CRMOCAAD Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Cześć Kupiłem dzisiaj rower na ciekawym osprzęcie, i być może tytanowej ramie, ale nie wiem jak to sprawdzić. Nie mogę zidentyfikować producenta ramy, wygląda na dobrze wykonaną, wklejam zdjęcia, jak ktoś może wie co to za rama i jak sprawdzić czy to tytan to proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września (edytowane) Nie mam pojęcia jaka to marka, ale tak na 51% nie jest to tytan, tylko alu. Ale dla pewności możesz podgrzać ramę palnikiem tak do 700 stopni i zobaczyć czy się stopi. Jak przetrwa to znaczy, że to tytan 😛 Edytowane 6 Września przez Maciek.B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Słabej jakości fotki, zwłaszcza okolic spawów, ake na 99% to alu, może nawet mieleckie alu z połowy lat 90ych, czyli alu w kolorze tytanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września W ogóle skąd pomysł że to może być tytan? Jak aluminium by było zupełnie gołe, to po krótkim czasie by zrobiło się matowe i szorstkie. Jesteś pewny że rama nie jest pokryta warstwą lakieru? Ekspertem nie jestem, ale jakoś mało finezyjnie wygląda jak na tytan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CRMOCAAD Napisano 8 Września Autor Udostępnij Napisano 8 Września Tak coś czułem, że to aluminium, lakier na ramie jest na 100%, ale rama i tak zacna 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi