CRMOCAAD Napisano 6 Września 2024 Napisano 6 Września 2024 Cześć Kupiłem dzisiaj rower na ciekawym osprzęcie, i być może tytanowej ramie, ale nie wiem jak to sprawdzić. Nie mogę zidentyfikować producenta ramy, wygląda na dobrze wykonaną, wklejam zdjęcia, jak ktoś może wie co to za rama i jak sprawdzić czy to tytan to proszę o odpowiedz Cytuj
Maciek.B Napisano 6 Września 2024 Napisano 6 Września 2024 (edytowane) Nie mam pojęcia jaka to marka, ale tak na 51% nie jest to tytan, tylko alu. Ale dla pewności możesz podgrzać ramę palnikiem tak do 700 stopni i zobaczyć czy się stopi. Jak przetrwa to znaczy, że to tytan 😛 Edytowane 6 Września 2024 przez Maciek.B 1 Cytuj
Mentos Napisano 7 Września 2024 Napisano 7 Września 2024 Słabej jakości fotki, zwłaszcza okolic spawów, ake na 99% to alu, może nawet mieleckie alu z połowy lat 90ych, czyli alu w kolorze tytanu. Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 7 Września 2024 Napisano 7 Września 2024 W ogóle skąd pomysł że to może być tytan? Jak aluminium by było zupełnie gołe, to po krótkim czasie by zrobiło się matowe i szorstkie. Jesteś pewny że rama nie jest pokryta warstwą lakieru? Ekspertem nie jestem, ale jakoś mało finezyjnie wygląda jak na tytan. Cytuj
CRMOCAAD Napisano 8 Września 2024 Autor Napisano 8 Września 2024 Tak coś czułem, że to aluminium, lakier na ramie jest na 100%, ale rama i tak zacna 😛 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi