Yacko Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Klamki M6100 a MT501 wydają się być bardzo podobne, jednak Shimano zaleca do pierwszych twardszy przewód - faktycznie może BH59 przy M6100 puchnąć ? Zaciski MT410 dwutłoczkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Tak naprawdę to bl-mt501 to klamki bl-m6000 czyli starszy model deore i zawsze pracowały z przewodem bh90. To w kretyńskiej kombinacji jaką były hamulce br-mt501 (czyli klamka mt501 i dolnopółkowy zacisk pokroju mt200) zastosowano przewody bh59 żeby dodatkowo pogorszyć to zestawienie względem prawilnego deore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 6 Września Autor Udostępnij Napisano 6 Września To teraz jestem w kropce. Mam Mt401+MT410 na BH59 i chciałem trochę ulepszyć, bardziej fanaberia niż potrzeba po hamulce naprawdę dają radę. Myślę, że największą różnicę zrobiłyby klamki z servo i mam na oku w dobrej cenie M6100, tylko nie mam zbytnio czasu ani chęci aby wymieniać przewód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolek Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września To nie wymieniaj przewodu, działać będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Klamki zrobią robotę bo mają inna charakterystkę pracy - poczujesz różnicę na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 6 Września Autor Udostępnij Napisano 6 Września (edytowane) W takiej sytuacji, gdzie i tak pewnie będę zmieniał przewód kiedyś to może od razu wejść w XT M8100 ? na początek tylko klamki a w wolnym czasie wymieniłbym resztę. https://allegro.pl/oferta/hamulce-tarczowe-shimano-deore-xt-br-m8100-zestaw-14128722361 Edytowane 6 Września przez Yacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wr81 Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Komplet bl-mt501 z zaciskami 4tłoczkowymi mt520 jest fabrycznie dostarczany z przewodem sm-bh90... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yacko Napisano 6 Września Autor Udostępnij Napisano 6 Września Z 4 tłoczkowymi na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi