james5 Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Cześć, rozglądam się za mocowaniem na bidon (i bidonem), które wytrzyma trasę trailową / AM (jakieś uskoki, dropy, mniejsze skoki, korzenie na zjazdach itd.). Szukam czegoś porządnego - żeby bidon nie wyskoczy przy jakimś lądowaniu. Może któryś z forumowiczów może polecić coś porządnego. Dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września (edytowane) Kiedyś podczas ataku choroby psychicznej i po nagłym przypływie gotówki kupiłem sobie tytanowego King Cage. W takich warunkach jak opisujesz nie ma możliwości zgubienia bidonu, dodatkowo prawdopodobnie będę miał ten koszyk do końca życia. Jest też tańsza wersja z nierdzewki, prawdopodobnie równie solidna. Bidony dowolne z zakrytym ustnikiem. Ja lubię Zefal Sense, bo są tanie, nie śmierdzą i mają prosty, rozbieralny ustnik. Edytowane 5 Września przez Maciorra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbek84 Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Specialized Zee Cage II 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Kup sobie jakiegoś elite'a, czy to cannibal czy custom race, do tego bidon elite fly i będzie git za sensowne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Custom Race nawet niech nie bierze pod uwagę, bidony wypadały mi z nich nawet na mazowieckich korzeniach. Za to po zmianie na Cannibal XC żaden bidon (używam wyłącznie Elite Fly) nigdy mi nie wypadł, chyba że z ręki podczas wyciągania. Rypałem Góry Świętokrzyskie, Karkonosze, Izery, single, pętle XC i nic. Tylko trzeba dać jakąś podkładkę pod śrubę, jeśli ma mały łepek, bo już dwa koszyki mi pękły z tego powodu. I nie dokręcać za mocno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Topeak Modula Cage II. Bo jest regulowany i dopasujesz do każdego bidonu żeby mocno siedział. I jest z amelinium więc nie pęknie jak Modula Cage I z plastiku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemeg Napisano 6 Września Udostępnij Napisano 6 Września Albo TOPEAK Modula Cage EX i też będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 8 Września Udostępnij Napisano 8 Września A jakiś bidon niecieknący z pokrywką ok 1 litr możecie polecić? Mam coś od elite, ale cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adolfik9501 Napisano 28 Września Udostępnij Napisano 28 Września Jako koszyk, w każdym rowerze używam bocznych Zefal WIIZ. Jak dla mnie rewelka. Trasy enduro, jazdy po górach, bidon zawsze na miejscu. Bidon zaś to Camel Podium. Szczelny, rozbieralny. Chyba też różne rozmiary są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi