Skocz do zawartości

[ebike] czy warto kupić aby jeździć z rodziną?

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Mentos napisał:

Właśnie o tych bredniach mówię, jak świętą łunìę skrytykować to nic mądrzejszego do powiedzenia niż  z Kremla, albo faszysta  albo jakiś fob, co tam jeszcze?  Matko, co za prymitywne ograniczenie, to jest żenujące.

Coś jak ruskie pirogi to słowo kołchoz u niektórych budzi płacz. Radzę płaczkom dokształcić się czym był kołchoz jak był zarządzany bo eurokołchoz jest zwykłą prześmiewczą formą dzisiejszej Unii. No chyba, że za chwilę cześć towarzystwa zabroni i będą karać. A co do przykładów... jajca sobie robicie niektórzy czy jak? Jak pozamyka się albo przeniesie produkcję a choćby taki Kross bo ceny energii go wykończą to może coś dotrze. 

8 godzin temu, burz napisał:

Żeby było w temacie, gdyby dopłaty obejmowały tylko rowery polskiej produkcji (czytaj: składu), to na pewno bym się nie pokusił. Próbowałem, dziękuję. Kupiłem made in UE, ze sklepów w Polsce, nasi też zarobili.

Osobiście jak pisałem jestem nawet za tym projektem co już samo w sobie powinno mnie klasyfikować w drugą stronę jak już. Więc powinno być tak, że można będzie kupić ale tylko i wyłącznie u naszych sprzedawców tylko i wyłącznie elektryki z Europejskich marek. Nie chcesz Krossa czy innego to kup cokolwiek typu Kellys, Focus, Cube czy jakąś dowolną markę Czeską. Wilk syty owca cała. 

W dniu 8.09.2024 o 11:11, PiotrWie napisał:

Ja też myślałem by kupić żonie elektryka a sobie lepszego analoga ale na szczęście mieliśmy okazję pojechać na dłuższą jazdę próbną. Wszystko było dobrze do pierwszego większego podjazdu - ona podjechała bez problemu ja chwilę po niej i dość zmęczony - ona chciała jechać dalej ja musiałem odpocząć. Kupiłem dwa elektryki i jest OK. Jak żona jedzie na eko ja mam odłączone wspomaganie, jak musi włączyć E+ ja włączam E i mniej więcej tak dalej. Oczywiście nie widzę jakie ona ma wspomaganie - ale włączam lub zwiększam swoje gdy ona mi zaczyna odjeżdżać.

To jest najlepsza droga, wypożyczyć i się przekonać. Ja mam tak samo zamiar zrobić następnym razem w górach z narzeczoną, czyli pożyczyć jej elektryka, może chociaż raz ja będę ją na rowerze gonił ;)

13 godzin temu, NerfMe napisał:

To jest najlepsza droga, wypożyczyć i się przekonać. Ja mam tak samo zamiar zrobić następnym razem w górach z narzeczoną, czyli pożyczyć jej elektryka, może chociaż raz ja będę ją na rowerze gonił ;)

Tylko żebyś nie przetarł języka na kamieniach 😀

• +1 pomógł 1