Margot Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Dzień dobry. Zastanawiam się nad kupnem roweru crossowego. Nie znam się za bardzo na kwestiach technicznych. Mam 166 cm wzrostu. Jeżdżę po równo na mieście i w lesie. Skupiłam się na modelach Giant Roam 2 albo 3 oraz Trek Dual Sport 2 gen 5 albo Trek Dual Sport 3. Ogólnie wydaje mi się, że te rowery są podobne. Mam tylko obawy co do widelca bo w Dual Sport 2 gen 5 nie ma amortyzującego. Zastanawiam się jak to wpłynie na jazdę po lesie i po dziurach. Czy lepiej mieć widelec z blokada hydrauliczną i min. 63 mm skoku, czy to bez znaczenia, skoro nie jeżdżę wyczynowo i się nie ścigam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Ja bym poszedł inną drogą, jeśli myślisz nad Roamem to lepiej kupić model 1, jeśli jest za drogi to lepiej Dual Sporta. Może warto też się przymierzyć do damskiej wersji Roama czyli Rove. Warto też się przymierzyć bo moim zdaniem pozycja na Roamie jest bardziej sportowa niż na Dual Sporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Margot Napisano 5 Września Autor Udostępnij Napisano 5 Września OK, a jeśli Giant LiV Rove to która wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NerfMe Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września To też Rove 1. Miałem okazję jeździć i na Roamie 1 i nowym Dual Sporcie, to są trochę inne rowery jeśli chodzi o pozycję. Plusem Dual Sporta jest niska waga i komfortowa pozycja, jak się taką lubi podczas jazdy. Plusem Roama/Rove 1 wszystko pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi