axis Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Hej, Wczoraj dotarły do mnie nowe pedały Keywin, poprzednie miałem już bardzo zajechane. Nowe posiadają trochę inną konstrukcję - inna oś, inna zaślepki z regulacją luzu. Problem zauważyłem taki, że mimo praktycznie lużnej śruby regulującej siłę wypięcia bloków, nie ma to przełożenia na samo wypinanie - musze tak mocno wypiąć but, że aż pedał przesuwa się wzgledem osi i wystrzeliwuje zaślepkę (0% luzu). Siła tak jest taka duża, że aż uszkodziłem nogą koszyk na bidon. Producent na razie nie odpisał mi na maila, może ktoś ma/miał ten nowy wypust i wie co z tym zrobić. Jestem bardzo rozczarowany, jakość i obsługa względem starej wersji spadła baaardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Z czystej ciekawosci: Po co kupować takie wynalazki, skoro są sprawdzone rozwiązania na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Pewnie są 13g lżejsze niż Look czy Shimano. No i mają w nazwie "Carbon". Poza tym w życiu nie może być za łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września To bardzo fajny system. Zapewnia bardzo duże podparcie dla stopy, poza tym maja wymienne osie i można dobrać jej długość pod własne preferencje. Niemniej jednak szkoda że zepsute i trzeba będzie reklamować, odsyłać i czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axis Napisano 5 Września Autor Udostępnij Napisano 5 Września 1 godzinę temu, Krypto.Szosowiec napisał: Z czystej ciekawosci: Po co kupować takie wynalazki, skoro są sprawdzone rozwiązania na rynku? Bo to rozwiązanie, które istnieje od prawie 40 lat i wiele osób je docenia, w tym ja? Nie rozumiem co ma wnosić komentarz typu czemu wolisz ios skoro android jest sprawdzony bo więcej urządzeń go obsługuje. o_O 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września o_O Przecież normalnie zapytałem, jaki jest powód. Może słowo "wynalazek" nie było najtrafniejsze, natomiast byłem po prostu ciekawy, skoro pojawiają się takie problemy. No nic, sam sobie doczytałem. Fajne, ale do ideału daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axis Napisano 5 Września Autor Udostępnij Napisano 5 Września Jak dla mnie jednak były bardzo dobre, kilka zalet których nie ma konkurencja: największa powierzchnia podparcia blok-pedał ustawienie luzu w pedałach a nie w blokach niskie bloki, bardzo wolno się zużywające bardzo prosta konstrukcja wymnienna oś - różne długości To, że w Polsce nie ma dystrybutora nie znaczy, że to nie są dobre i w miarę popularne pedały. 1 godzinę temu, TheJW napisał: Pewnie są 13g lżejsze niż Look czy Shimano. No i mają w nazwie "Carbon". Poza tym w życiu nie może być za łatwo. Nie, nazwa Carbon jest użyta tylko dlatego, że tak się nazywa ten produkt. Mają kilka wersji więc napisałem dokładnie o jaki produkt chodzi, w czym problem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września A nie wiem, w czym masz problem. Ja sobie tylko jaja robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi