sky87 Napisano 4 Września Udostępnij Napisano 4 Września Ostatnio zauważyłem że mój fox 34 performance 140mm dziwnie się zachowuje. Jak poderwę koło do góry, to lagi jakby "spadały", tak bezwładnie. Do tego nie działa zupełnie blokada skoku. Zdjąłem kapsel, zakręciłem tłumik i też nie blokuje. Co dziwne tłumienie działa. Rebound rozkręcony - wraca szybko, zakręcony - powoli. Ostatni pełny serwis ok 100h temu. Wiem że muszę go rozebrać, ale potrzebuje podpowiedzi co mogło się wydarzyć? Tak żebym wiedział na co zwrócić uwagę. Mam 3 foxy, robię je sam, ale do tej pory wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Września Udostępnij Napisano 4 Września Uszkodzone żaluzje tłumika blokady lub uszczelki. Olej jest przepuszczany i widelec nie utrzymuje się w pozycji zablokowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sky87 Napisano 4 Września Autor Udostępnij Napisano 4 Września Żaluzje tłumika czyli te podkładki, z ang shimmy? Da się to dokupić? Bo zestaw uszczelek to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Września Udostępnij Napisano 7 Września Nie do końca są to shimy. Czy da się to kupić? Nie mam pojęcia. To pytanie musisz zadać polskim serwisom zajmującym się amortyzacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi