pawlo234 Napisano 3 Września Udostępnij Napisano 3 Września Czy pompował ktoś powietrze do komory IFP dampera SR Suntour Raidon LO? Jaki adapter zastosować i jakie ciśnienie. Problem jest taki że w otwór wkręcona była śruba, prawdopodobnie M4. Po jej wykręceniu wygląda tak, jakby nie było tam zaworka. Nic standardowego tam nie pasuje. Ktoś coś podpowie, doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 3 Września Udostępnij Napisano 3 Września nie wiem czy we wszystkich rocznikach i wersjach jest tak samo ale za adapter do pompowania ipf może posłużyć zaworek komory pozytywnej. Ja pompowałem 400psi Śrubka m4 sugeruje że chcesz pompować komorę olejową. Ipf pompujesz od dołu dampera. Budową jest bardzo podobny do rs monarcha. Głębokość ipf i ogólnie jak zrobić serwis możesz się wzorować na instrukcji rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlo234 Napisano 3 Września Autor Udostępnij Napisano 3 Września Dzięki za zainteresowanie oraz info, niestety zaworek komory pozytywnej to M5,, natomiast IFP to M4, i nie pasuje, poza tym zastanawia mnie brak jakiegokolwiek zaworu pod śrubą. Załóżmy że zaworek by pasował to czy nie jest tak że po napompowaniu i wykręceniu tego zaworka który służył do napompowania IFP, powietrze ucieknie? Z tego co widzę to tam jest tylko pusty otwór 😟 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 3 Września Udostępnij Napisano 3 Września najlepiej wrzuć zdjęcie jak to wygląda. Jeśli nie ma zaworka, to czy śrubka ma na środku mały przelotowy otworek i czy pod nią pod nią był gumowy korek? Jeśli tak to do napompowania będziesz potrzebował specjalnej igły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlo234 Napisano 3 Września Autor Udostępnij Napisano 3 Września Śrubka bez otworu i brak korka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 4 Września Udostępnij Napisano 4 Września W Raidonie to nie ma zaworu. Pompowane jest maszynowo. Żaden adapter ci nie pomoże no chyba że z montażem na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlo234 Napisano 5 Września Autor Udostępnij Napisano 5 Września Dzięki za info, rozumiem że damper jednorazowy i do wyrzucenia 😟 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września @pawlo234 Musiałbyś sobie dodatkowo na stałe dorobić adapter z zaworkiem tak jak zamontowane w przodzie dampera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi