misiabela Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września (edytowane) Cześć! Szukam górskiego roweru do jazdy rekreacyjnej do 3000zł- początkowo szukałam crossowego, jednak zmieniłam zdanie ze względu na uniwersalność górala. Planuję jeździć głównie po mieście, parkach, lesie i niewymagających trasach górskich. Mam 170cm i 55kg. Warunek konieczny to hamulce tarczowe hydrauliczne i preferowany pełny osprzęt Shimano. Podobają mi się modele: 1. Kellys Vanity 70 https://kellysbike.com/pl/xc-c965/vanity-70-white-29-p74687 2. Kross Lea 5.0 Cues https://kross.eu/pl/rowery/gorskie/mtb-woman/lea-5-0-bordowy-srebrny-polysk?srsltid=AfmBOopnmh_Aw8rHB6VHmCMbKhsL1aGQcz-GTnOA6Dz4TJoVW1CjNtSi Czy ktoś miał do czynienia z tymi modelami? Jak się sprawdzają na dłuższych trasach? Czy są inne modele, które warto rozważyć w tej cenie? Edytowane 2 Września przez misiabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września Cytat uniwersalność górala No tak niezbyt bym powiedział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiabela Napisano 2 Września Autor Udostępnij Napisano 2 Września Rozumiem, że rower górski nie jest idealny w każdej sytuacji, ale zdecydowałam się na niego ze względu na wszechstronność, szczególnie jeśli chodzi o jazdę po leśnych ścieżkach i mniej utwardzonych trasach. Wiem, że nie będzie tak wydajny na asfalcie, jak inne typy rowerów, ale dla mnie ważne jest, aby poradził sobie w zróżnicowanym terenie. Chodzi o podstawowe rekreacyjne wersje roweru górskiego- czy warto rozważyć coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 2 Września Udostępnij Napisano 2 Września (edytowane) Bardzo podobne rowery . Różnica jest w rozmiarze koła . Przy twoim wzroście i wadze ja postawiłbym na 27,5" . Albo na wygodę jeśli możesz ( a powinnaś ) się przymierzyć . Edytowane 2 Września przez WaGiant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi