szybkafuria Napisano 2 Września 2024 Napisano 2 Września 2024 Cześć Pojawiła się opcja zakupu GT Sensor FULL za 3300zł. link do aukcji https://www.olx.pl/d/oferta/gt-sensor-full-l-dokumenty-i-pudlo-CID767-IDZUNx6.html chciałbym sie zapytac czy warto taki rower brać czy lepiej poszukac cos innego lub co wy byscie mi zaproponowali. Mój wzrost 180 około doświadzenie z fullem żadnie początkujacy rowerzysta Dziękuje za wszyskie porady i pozdrawiam. Cytuj
NerfMe Napisano 2 Września 2024 Napisano 2 Września 2024 Jak sprzęt jest tak super jak opis to trzymałbym się z daleka, chyba że znasz sprzedającego;) Cytuj
szybkafuria Napisano 2 Września 2024 Autor Napisano 2 Września 2024 Hej, dlaczego tak myślisz? Mógłbyś bardziej się rozpisać i wyjaśnić, dlaczego uważasz, że ten rower nie jest wart zakupu? Tak, abym ja zrozumiał i lepiej wypatrywał ogłoszenia Cytuj
Krypto.Szosowiec Napisano 3 Września 2024 Napisano 3 Września 2024 Trochę zmęczony życiem. Sugerują to niezliczone odpryski lakieru. Po samych zdjęciach ciężko coś wywnioskować. Może być to dobry zakup, a może mieć luz w każdym możliwym miejscu. Na wejście i tak Cię czeka serwis amortyzatora, dampera i może łożysk ramy. To też jest spory koszt, a lepiej zrobić i mieć spokój. To co zawsze mi się wydaje nieco podejrzane, to te karbonowe komponenty. Kierownicy nie widać, ale sztyca mi zalatuje Aliexpress. Oczywiścię mogę się mylić. Cytuj
NerfMe Napisano 3 Września 2024 Napisano 3 Września 2024 9 godzin temu, szybkafuria napisał: Hej, dlaczego tak myślisz? Mógłbyś bardziej się rozpisać i wyjaśnić, dlaczego uważasz, że ten rower nie jest wart zakupu? Tak, abym ja zrozumiał i lepiej wypatrywał ogłoszenia Chodzi o to, że autor ogłoszenia piszę, z jednej strony że sprzęt złożony dla niego, a z drugiej nie podaje dokładnych elementów wyposażenia, do tego popełnia błąd w nazwie widelca. Nie bardzo też wiem po co w rowerze do takich zastosowań kupować karbonową kierownicę i sztycę. Czy warty czy niewarty to ze zdjęć ja się nie podejmuje oceny. Jak kolega wyżej pisał na dzień dobry trzeba oddać do serwisu co w zależności od miasta będzie kosztowało pewnie dodatkowy tysiąc lub więcej. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 3 Września 2024 Mod Team Napisano 3 Września 2024 Cytat do tego popełnia błąd w nazwie widelca. Gdzie on tam błędów nie popełnia? Cytat Nie bardzo też wiem po co w rowerze do takich zastosowań kupować karbonową kierownicę i sztycę. Co do sztycy, racja. Ale kierownice karbonowe są nawet dedykowane do DH. 1 Cytuj
Galvatron Napisano 3 Września 2024 Napisano 3 Września 2024 (edytowane) Jako początkujący nie powinieneś kupować używki, bo nawet nie jesteś w stanie przed zakupem ocenić jej stanu. Po zakupie używanego roweru należy wykonać generalny serwis i wymienić wszystkie zużyte elementy, co w sumie może kosztować 1000-2000 zł. Na początek weź coś takiego: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-rockrider-expl-540-29/_/R-p-329414?srsltid=AfmBOoq4FNA1gVLFmgSDa7uXqvFx415XE7-otnUGjiAwHcXIyXvNbnLQ Osprzęt jest dość podstawowy, ale za to dostajesz sprzęt nowy, na gwarancji i ze wsparciem serwisowym. Niestety nie wiem, jak dobre są te hamulce Tekro. Edytowane 3 Września 2024 przez Galvatron Cytuj
szybkafuria Napisano 3 Września 2024 Autor Napisano 3 Września 2024 siema szukam cos z fullem bo mam arkusa beryl 290 i czujem ze mi nie wystarcza ze moje umiejetnosci sa większe nic możliwosci roweru 11 godzin temu, sznib napisał: Gdzie on tam błędów nie popełnia? Co do sztycy, racja. Ale kierownice karbonowe są nawet dedykowane do DH. 12 godzin temu, NerfMe napisał: Chodzi o to, że autor ogłoszenia piszę, z jednej strony że sprzęt złożony dla niego, a z drugiej nie podaje dokładnych elementów wyposażenia, do tego popełnia błąd w nazwie widelca. Nie bardzo też wiem po co w rowerze do takich zastosowań kupować karbonową kierownicę i sztycę. Czy warty czy niewarty to ze zdjęć ja się nie podejmuje oceny. Jak kolega wyżej pisał na dzień dobry trzeba oddać do serwisu co w zależności od miasta będzie kosztowało pewnie dodatkowy tysiąc lub więcej. 14 godzin temu, Krypto.Szosowiec napisał: Trochę zmęczony życiem. Sugerują to niezliczone odpryski lakieru. Po samych zdjęciach ciężko coś wywnioskować. Może być to dobry zakup, a może mieć luz w każdym możliwym miejscu. Na wejście i tak Cię czeka serwis amortyzatora, dampera i może łożysk ramy. To też jest spory koszt, a lepiej zrobić i mieć spokój. To co zawsze mi się wydaje nieco podejrzane, to te karbonowe komponenty. Kierownicy nie widać, ale sztyca mi zalatuje Aliexpress. Oczywiścię mogę się mylić. siema szukam cos z fullem bo mam arkusa beryl 290 i czujem ze mi nie wystarcza ze moje umiejetnosci sa większe nic możliwosci roweru jestem bardziej zainteresowany fullem może ten bedzie git? https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-r-raymon-fullray-120-3-0-m550-pd36326/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi