Skocz do zawartości
  • 0

Mięka klamka

Gość ksiądz

Pytanie

Gość ksiądz
Napisano

Kupiłem niedawno hamulce shimano BR-T6000 fabrycznie nabite, więc musiałem skracać przewód. Jak się okazało nie mogę ich nabić tak jak były nabite fabrycznie, klamka jest tak jakby o połowę mniej twarda jak była. Gdy próbuję nabić je mocniej olejem mineralnym odpada gumowa zawleczka przy hamulcu i wszystko się wylewa. Zawleczka zaznaczona strzałką. Co robię nie tak?

yy.jpg

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość ksiądz
Napisano

Zakładam wąż ze strzykawką do odpowietrznika (zaworka), następnie lekko go odkręcam i odkręcam zawór oleju przy klamce. Następnie odsysam "stary olej", i zalewam strzykawkę nowym. znowu mocuję strzykawkę do hamulca, pompuję do moment aż zacznie wypływać z drugiej strony - nadmiar odprowadzam do zbiorniczka. Następnie zakręcam zawór przy klamce, lekko dociskam strzykawkę, bo gdy za mocno docisnę wypada gumowa zawleczka. Zakręcam zaworek w hamulcu. Klamka nadal jest miękka.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...