v1nc3ntdo Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Który, jest kozystniejszy? Rock Shox Judy Gold RL 29" czy Amortyzator Manitou Markhor 29. Zdania są podzielone, może ktoś używał obu i podzieli się 😉 1. kultura pracy, performance 2. łatwość serwisowania w domu, dostępność zestawów naprawczych 3. Cena = podobna, bo robię budżetowy face lifting Ceny są zbliżone na wyprzedażach . Zatem cena zbliżona, jednak różnica 100 zł na korzyść Markhor Czy to RL jest faktycznie używane, do tej pory używałem tylko ON/OFF Z góry dziękuje, Robię tuning Scott Aspect 930 2015. Tak stara rama ale mam sentyment - rower nie jest zajechany, i wkładam solidne koła w oparciu o XM481/Shimano XT - styl jazdy to agresywna jazda przez trudny teren leśny, single średnio trudne - nie będę się ścigał - waga 85 kg, Fi 30 mm powinno być ok. Jak połamię rower to kupię sobie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Koła trailowe a amortyzator filigranowy. Jeśli ma to być sciezkowiec to do tych kół jakiś pike/revelation. Z dwojga wskazanych pod każdym zgledem JG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v1nc3ntdo Napisano 31 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Tak wiem, obręcze przegięte, kupiłem w dobrej promocji. To jest efekt naprawiania słabych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Koło jest tak słabe jak najsłabszy jego element. Najczęściej wheelbuilder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v1nc3ntdo Napisano 31 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Oby wheelbuilder w Legnicy był lepszy niż ortopedzi legniccy 20 lat temu. Znajomego złożyli nogę i skróciła się o ponad centymetr. Dobra, biorę od uwagę sugestie aby goleń nie był 30 mm zatem, ide w Rockshox Recon Rilver RL. Inna sprawa to moja rama jest na rurę 1 1/8 a oś QR - nie ma specjalnego wyboru. Ciekawe że nie ma jak kupić Rockshox Recon Gold RL 29' 1 1/8 a oś Q. Tak czy inaczej będę miał rower nie do ścigania, no i jak wzmocnię barki to pomyślę nad inwestycją w rower trailowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Silver to zło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Silver to zło. Albowiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września bo ma stalowe górne golenie na których się szybko wyciera powłoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v1nc3ntdo Napisano 1 Września Autor Udostępnij Napisano 1 Września Tak jak pisałem, przy mojej ramie tylko rura 1 1/8 mogę montować. Sprawdziłem 120 raz i ambitne amorki to w taper na osie 15. Nie przeskocze ramy Zatem u mnie albo ALU FI 30 mm, albo stal 32 mm. Szkoda że nie mam znajomego który mi zaazotuje te golenie. No dobra, zatem stalowe golenie wymagają częstego rozbierania i czyszczenia ewentualnych opiłków. Mikro opiłki to zło szlifujące powierzchnie. Tak, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września Nic to nie da. Wieksze tarci jest. Szybko przecierają się do gołej stali. Atakuje to rdza. Jeśli zmieniać to na coś współczesnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 4 Września Udostępnij Napisano 4 Września Są stery z zewnętrzną dolną miską 1,5", które pozwalają zamontować widelec ze stożkową sterówką w rowerze z prostą główką. Trzeba tylko sprawdzić, czy główka nie ma żadnych przewężeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Września Udostępnij Napisano 4 Września 1,5cm wyżej głowka. Jak ktoś jest purystą geometrycznym to takie druciarstwo nie przejdzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi