Skocz do zawartości

[Gravel] Kands Toro 2.0 Sora

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, kamykkamil napisał:

moja kobieta przejechała się s-ką (ma 161 wzrostu) i niby twierdziła że jest ok 

No to jeśli ma tyle doświadczenia z gravelami, że po krótkiej przejażdżce twierdzi, że jest ok to nic tylko brać😁

4 godziny temu, kamykkamil napisał:

Mam wynegocjowaną cenę 3800zł i sam nie wiem czy na tym osprzęcie to będzie dobra cena.\

Nie kupiłbym tego za 3800, nie ma opcji.

1. Kands to producent tanich śmietników, gravel na sorze za prawie 4k to nie jest coś co warto od nich kupić

2. Ta twoja żona ma też jakiś przekrok, to podstawa w doborze roweru

3. Nawet geometrii ramy producent nie udostępnia a to absolutna podstawa żeby dyskutować

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-felt-broam-60-pd38835/?v_Id=213565

• +1 pomógł 1

10 godzin temu, Mihau_ napisał:

No to jeśli ma tyle doświadczenia z gravelami, że po krótkiej przejażdżce twierdzi, że jest ok to nic tylko brać😁

haha :P jak bym był taki pewny to by już wziął :P

Nie kupiłbym tego za 3800, nie ma opcji.

1. Kands to producent tanich śmietników, gravel na sorze za prawie 4k to nie jest coś co warto od nich kupić

no właśnie dlatego chciałem zapytać bo na necie mało jest o tych rowerach

Ciekawy ten Felcik :) przynajmniej cenowo. Wyżej nie napisałem że w sumie szukamy pierwszego gravelka dla mojej kobiety i raczej budżetowego do 3000 - 3500 może być używany.

19 godzin temu, kamykkamil napisał:

Mam wynegocjowaną cenę 3800zł i sam nie wiem czy na tym osprzęcie to będzie

Sam rower nie jest wyceniony zbyt wysoko, dużo tańsze gravele to już najczęściej znajdują się na clarisie. Rower jako całość nie jest zły, trudno doszukać się większych błędów: spoko hamulce, opony, koła . Sama sora jest dyskusyjna, to nie jest idealny napęd do tego typu roweru, ale jak będą to drogi szosowe, lekkie szutry, to też da radę. 

Damskie modele rowerów nie rozpowszechniły się, bo lepiej produkować jeden model unisex a wszelkie róznice korygować poprzez wybór odpowiedniego rozmiaru i ustawieniami. 

Tabelka z geometrią znajduje się na stronie Kands. 

Edytowane przez clavdivs
  • +1 pomógł 1