kamykkamil Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia (edytowane) Witam Prosił bym o opinie na temat Kands Toro Sora i o napędzie sory. Szukam gravela dla żony. Mam wynegocjowaną cenę 3800zł i sam nie wiem czy na tym osprzęcie to będzie dobra cena.\ https://kands.pl/rower/28-kands-toro-sora-2024/ Pozdrawiam Edytowane 31 Sierpnia przez kamykkamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Ale to jest męski rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykkamil Napisano 31 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 31 Sierpnia a to czym się różni od damskiego? moja kobieta przejechała się s-ką (ma 161 wzrostu) i niby twierdziła że jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia (edytowane) Ale to jest męski rower, różni się od damskiego geometrią. Edytowane 31 Sierpnia przez leejoonidas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoo Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia (edytowane) z dużych producentów to chyba jedynie Giant - ma linię dedykowaną kobietom - Liv. Który inny duży producent graveli ma damskie linie z inną geometrią? Edytowane 31 Sierpnia przez radoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 3 godziny temu, kamykkamil napisał: moja kobieta przejechała się s-ką (ma 161 wzrostu) i niby twierdziła że jest ok No to jeśli ma tyle doświadczenia z gravelami, że po krótkiej przejażdżce twierdzi, że jest ok to nic tylko brać😁 4 godziny temu, kamykkamil napisał: Mam wynegocjowaną cenę 3800zł i sam nie wiem czy na tym osprzęcie to będzie dobra cena.\ Nie kupiłbym tego za 3800, nie ma opcji. 1. Kands to producent tanich śmietników, gravel na sorze za prawie 4k to nie jest coś co warto od nich kupić 2. Ta twoja żona ma też jakiś przekrok, to podstawa w doborze roweru 3. Nawet geometrii ramy producent nie udostępnia a to absolutna podstawa żeby dyskutować https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-felt-broam-60-pd38835/?v_Id=213565 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Cytat 2. Ta twoja żona ma też jakiś przekrok, to podstawa w doborze roweru A to akurat najmniej ważna cech geometrii Jak rower jest dobrze dobrany na długość to przekrok w 99% będzie ok. Tym bardziej w gravelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykkamil Napisano 1 Września Autor Udostępnij Napisano 1 Września 10 godzin temu, Mihau_ napisał: No to jeśli ma tyle doświadczenia z gravelami, że po krótkiej przejażdżce twierdzi, że jest ok to nic tylko brać😁 haha jak bym był taki pewny to by już wziął 10 godzin temu, Mihau_ napisał: Nie kupiłbym tego za 3800, nie ma opcji. 10 godzin temu, Mihau_ napisał: 1. Kands to producent tanich śmietników, gravel na sorze za prawie 4k to nie jest coś co warto od nich kupić no właśnie dlatego chciałem zapytać bo na necie mało jest o tych rowerach Ciekawy ten Felcik przynajmniej cenowo. Wyżej nie napisałem że w sumie szukamy pierwszego gravelka dla mojej kobiety i raczej budżetowego do 3000 - 3500 może być używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września 11 godzin temu, marcin_ostrów napisał: A to akurat najmniej ważna cech geometrii Jak rower jest dobrze dobrany na długość to przekrok w 99% będzie ok. Tym bardziej w gravelu Chodzi o proporcje ciała a nie wysokość na jakiej jest rura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września (edytowane) 19 godzin temu, kamykkamil napisał: Mam wynegocjowaną cenę 3800zł i sam nie wiem czy na tym osprzęcie to będzie Sam rower nie jest wyceniony zbyt wysoko, dużo tańsze gravele to już najczęściej znajdują się na clarisie. Rower jako całość nie jest zły, trudno doszukać się większych błędów: spoko hamulce, opony, koła . Sama sora jest dyskusyjna, to nie jest idealny napęd do tego typu roweru, ale jak będą to drogi szosowe, lekkie szutry, to też da radę. Damskie modele rowerów nie rozpowszechniły się, bo lepiej produkować jeden model unisex a wszelkie róznice korygować poprzez wybór odpowiedniego rozmiaru i ustawieniami. Tabelka z geometrią znajduje się na stronie Kands. Edytowane 1 Września przez clavdivs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 3 Września Udostępnij Napisano 3 Września @kamykkamil TTH 535mm i 161cm wzrostu nie ma prawa się udać. Szukaj mniejszego roweru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 3 Września Udostępnij Napisano 3 Września Dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykkamil Napisano 4 Września Autor Udostępnij Napisano 4 Września A co myślicie o Kellys soot 30?, można teraz za 3000 wyrwać nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 4 Września Udostępnij Napisano 4 Września Clue sprawy dla kobiety o wzroście 161 cm nie będzie osprzęt tylko rozmiar. Kellys Soot 30 co by nie miał to w rozmiarze S też będzie za duży. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nctrns Napisano 4 Września Udostępnij Napisano 4 Września Szukaj jakiegoś Liv Avail AR w rozmiarze XS, w cenie do 4k to pewnie używka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi