kam318 Napisano 31 Sierpnia Udostępnij Napisano 31 Sierpnia Dzień dobry, Niedawno zakupiłem rower szosowy wyposażony w napęd Shimano 105 R7000. Po zakupie oddałem go do serwisu na regulację przerzutek. Pani w serwisie ustawiła napęd i poinformowała mnie, że w rowerze szosowym nie da się już bardziej poprawić jego działania, zwłaszcza w kontekście przedniej przerzutki, ze względu na brak baryłki do regulacji. Niestety, nie jestem w pełni zadowolony z efektów. Gdy przednia przerzutka ustawiona jest na mniejszy blat, napęd pracuje dość cicho, ale po przełączeniu na większy blat hałas staje się wyraźnie głośniejszy, zarówno z przodu, jak i z tyłu. W niektórych przypadkach półbiegi nieco pomagają, ale w sytuacjach przedstawionych na załączonym wideo zmiana półbiegów nie rozwiązuje problemu. Czy faktycznie nie da się nic więcej z tym zrobić? To mój pierwszy rower szosowy i nie jestem pewien, czy takie działanie jest normalne. Na moim poprzednim rowerze krosowym napęd pracował znacznie ciszej. Z góry dziękuję za pomoc i wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi