borekbp Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia cześć, to mój pierwszy post, na początek witam wszystkich i proszę o poradę temat luźny raczej przymierzam się do kupna trenażera głównie, aby ugrać dwie pieczenie na jednym ogniu: 1. co jakiś czas zrobić trening na podstawie mocy + wykonać test FTP 2. pokręcić korbą w złą pogodę zastanawiam się nad opcjami: a. zwykły WAHOO KICKR Core + kaseta/łańcuch + mój 'stary' rower b. 'zwift ride' opcja 'a' tańsza, starczyłoby kasy też na pomiar mocy do zwykłego roweru, lecz skazuję się na jeżdżenie starym gratem na trenażerze, plus to całe bawienie się w kasety/przerzutki/łańcuchy (nie jestem techniczny - nie lubię za dużo grzebać przy rowerach) opcja 'b' droższa, ale mnie kusi swoimi zaletami, lecz skazuje na zwift i ewentualnie ERG w innych aplikacjach P.S. wiem że jak wybiorę opcję 'b' to skoro mam już stary rower, to zapewne będę mógł go wpinać zamiennie z 'zwift frame' i mieć jedno i drugie, ale tu chodzi o zdecydowanie się na coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Ten Wahoo ma pomiar mocy wbudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borekbp Napisano 1 Września Autor Udostępnij Napisano 1 Września Cytat Ten Wahoo ma pomiar mocy wbudowany. wiem, moje obawy/wątpliwości krążą wokół 'virtual shifting' i 'zwift frame' raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września Powiem szczerze , że ja osobiście poszedłbym w sprawdzone rozwiązanie czyli Wahoo . A co do "grata" to ja mam wpięty na stałe właśnie taki szmelc ale z bogatym napędem bo to jest tu najważniejsze. Rama to może być ciężki pancerny kloc w tym wypadku nie to żadnego znaczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpinOff Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Wahoo chyba nie ma pomiaru mocy, tylko estymatę. Wprawdzie estymuje dość dokładnie, bo mój pokazuje tylko 20 watów więcej, ale nie jest to półka standardowych pomiarów w korbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chopmaz Napisano 9 Września Udostępnij Napisano 9 Września Tak, Wahoo nie ma fizycznego pomiaru mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi