Marek2024 Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia (edytowane) Dzień dobry, 169 cm wzrostu, 55 kg wagi, damski z obiżoną ramą. Preferowana raczej bliżej wyprostowanej pozycji jazdy. Szukam czegoś na 80% miasto I ścieżki I 20% delikatny szuterek. Waga istotna. Do zamontowania Hamax fotelik. Trasy 60km co weekend. Nie zależy mi na amortyzatorze. Skupiłem się głównie na: 1. Sirrus X3 EQ https://www.specialized.com/pl/pl/sirrus-x-30-step-through-eq/p/221658?color=367482-221658&searchText=92424-7403&srsltid=AfmBOopwiDIg4uApKZR8T0kdMRcWLau9FWn-eiw1UgF4-f6HMxvy4EkSlKc Cena 5700 niestety przekracza budżet 2. Trek FX 3 stragger https://sprint-rowery.pl/rower-fitness-trek-fx-3-stagger-disc-2023 Alternatyw raczej brak, pozostałe to ciężkie trekkingi, nie zależy mi na sakwach, a na wygodzie I wadzę. Jeszcze Commuter od Canyon, ale nie wiem jak Shimano Nexus na pasku się sprawuję. Pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia przez Marek2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia (edytowane) W wagę podaną w opisie Speca jakoś nie wierzę. Do porównania z Trekiem dorzuć Liv Thrive (duży sloping), Cube Nulane, Cannondale Quick Disc, Canyon Roadlite Midstep. To będą w miarę lekkie, uniwersalne fitnessy i poniżej 5k zł. Przy czym nie upierałbym się przy niskiej ramie, bo taki Cannondale w rozmiarze S ma super duży sloping. Edytowane 30 Sierpnia przez marcesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2024 Napisano 30 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Dziękuje, stworzyliśmy tym samym zestawienie rowerów fitness do miasta do +/- 5k. Czy bez przymiarki na podstawie geometrii ram, określę, który pozwala na w miarę umiarkowaną, na pewno nie agresywną, sportową sylwetkę jazdy? Może posiadają regulowane mostek np?. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 30 Sierpnia Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Regulowane mostki są domeną trekkingów i crossów, fitnessy z reguły mają "normalne" mostki ale mostek to nie technologia kosmiczna i można wymienić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi