Gość Napisano 29 Sierpnia 2024 Napisano 29 Sierpnia 2024 Cześć, potrzebuje pomocy z tylnim kołem, prawdopodobnie piastą. Pierwszy raz rozbierałem piastę, żeby wymienić kulki bo rower miał już swoje lata. Po złożeniu coś ewidentnie jest nie tak, bo tarcza jest bardzo blisko ramy. Nie ma możliwości założenia zacisku ani nawet samego adaptera. Coś zrobiłem źle i nie mogę dojść do tego co i gdzie poszło nie tak. Od strony napędu nie odkręcałem konusa i nakretki, jest bardzo mocno skontrowany a nie mam specjalnego klucza. Odkręciłem tylko stronę od tarczy, wyjąłem ośkę, zmieniłem, nasmarowałem kulki i skręciłem z powrotem. Bardziej dokręcić nie mogę bo koło się już nie kreci płynnie. Z góry dzięki za pomoc Cytuj
Mihau_ Napisano 29 Sierpnia 2024 Napisano 29 Sierpnia 2024 1. A może tak zacząć od tego czy koło jest w osi roweru? Tylny trójkąt nie musi być symetryczny 2. Musisz to przeciągnąć na konusach i tyle Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi