maciejles Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia kupiłem na centrumrowerowe.pl kasete (deore CS-M4100 10rz, st11-46), przerzutkę (deore RD-M5120, na 10/11rz z długim wózkoiem) i manetke (deore Sl-M4100). Według informacji z tego sklepu ta konfiguracja przy napędzie 1x10 powinna działać bez problemu, ale w moim przypadku tak nie jest. przerzutka mimo mocnej regulacji nie chce się wbić na najwyższą zębatkę, niewiem czy ja robię coś źle, czy problem jest w sprzęcie, prosiłbym o doradzenie, co zrobić w takiej sytuacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Coś źle regulujesz. Poradników jest mnóstwo, a także oficjalna, szczegółowa dokumentacja Shimano. Ewentualnie może być tak, że masz za krótki łańcuch i napęd się zakleszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejles Napisano 29 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia właśnie oglądałem sporo poradników i robię według nich, a łańcuch mam tak jak według shimano powinien być, więc niewiem o co chodzi, bo już mam tak dokręconą śrubę, żę gwint mi się kończy w śrubie do dokręcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia W której? A bez linki wchodzi na 1-kę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia (edytowane) Zdjęcie pokaż. Może być hak DM a przerzutka pod zwykły. Wtedy będzie brakowało zakresu wózkowi żeby przesunąć się blisko szprych. A przerzutka jest TYLNA, nie TYLNIA. Edytowane 29 Sierpnia przez cervandes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Do testów zluzuj bardziej ogranicznik zakresu wychyłu wózka w kierunku ramy. Sprawdź czy dobrze ustawiasz odległość kółka przerzutki od zębów największej koronki na 8-9mm. Dł łańcucha rozumiem że oplotłeś blat korby i największą koronkę, pominąłeś wózek i dodałeś 2-3 ogniwa uwzględniając spinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
locomotiv12 Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia @maciejles Idź z tym do serwisu, sam nie dasz rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września (edytowane) W dniu 29.08.2024 o 11:49, maciejles napisał: poradników i robię według nich... ... i nie działa - czyli robisz coś, nie tak jak powinno. W dniu 29.08.2024 o 11:49, maciejles napisał: a łańcuch mam tak jak według shimano powinien być... ...jak zmierzyłeś jego długość? Załącz zdjęcia przerzutki. Z boku i z tyłu. Edytowane 1 Września przez Jendrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi