dave9783 Napisano 28 Sierpnia Udostępnij Napisano 28 Sierpnia Cześć! Jestem w posiadaniu dwóch rowerów: Specialized Sirrus z 2016 - prawie pełna Tiagra 4700 Cannondale Superslice 2020 - przednia zębatka (Alugear 54t), reszta Rival AXS Obecnie zakupiłem trenażer - https://www.decathlon.pl/p/trenazer-interaktywny-van-rysel-in-ride-direct-100/_/R-p-338332. Na razie założyłem na trenażer kasetę tiagry, bo staram się oszczędzać Cannondale'a, więc przesiądę się na niego bliżej sezonu startowego. Natomiast trenażer nie wspiera kaset w systmie XDR, ale przednia zębatka Alugear wspiera wszystkie łańcuchy (Shimano 10-12r., SRAM flaptop). Moje pytania są następujące: Czy jeśli zamienię rowery to wystarczy że użyję łanducha dla napędów 10r jeśli będę mógł korzystać z trybu EGR, bo i tak trenażer będzie dopierał moc, a ja nie będę musiał zmieniać biegów z tyłu Mogę wymieić kasetę na 12 rzędową 105 i normlanie korzystać z tylnej przerzutki SRAMa, czy nie będzie wtedy problemów ze stopniowaniem (np. najniższa przerzutka 10 vs 11)? Przy okazji zapytam czy ktoś łączył ten trenażer z aplikajcami do trenażerów? Jestem zielony w tym temacie i nie wiem jak najlepiej to zrobić. Mam zegarek Garmina jeśli to coś zmienia Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi