batavusfonk7 Napisano 28 Sierpnia Udostępnij Napisano 28 Sierpnia (edytowane) Hej, kupiłam sobie niedawno Batavusa Fonk N7, na codzień używam koszyka w rowerze i bardzo by mi się przydał do tego roweru, taki klasyczny zakładany na kierownicę raczej nie wchodzi w grę, bo po pierwsze na kierownicy mam już zamontowane światełko od producenta na dynamo i nie chcę sie bawić w zmianę, a po drugie, taki zwykły koszyk nie pasuje mi do tego typu roweru. Myślałam o czymś montowanym nieco niżej (w gre wchodzi tylko montowanie koszyku z przodu, nie chce koszyka z tyłu ). Udało mi się znaleźć przykład tego modelu roweru z koszykiem, ale nigdzie nie mogę znaleźć takiego do kupienia lub podobnego. Pomożecie? Może macie jakiś inny pomysł jak to rozwiązać? Znalazłam też takei opcje na Alliexpress, ale nie wiem jak z jakością i trochę nie wiem, który ewentualnie mógłby pasować (https://pl.aliexpress.com/item/1005005870818841.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl1005005870818841&ds_e_product_merchant_id=501133044&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19366670538&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5qC2BhB8EiwAvqa41iwJyfiegfE1i6mLiggAVxz3TG-P5XPKXESNnmeHQ48cRMIO77CMVBoCqfEQAvD_BwE&aff_fcid=77713d118b65488bb8e8178b7f0b33c1-1724421980511-06548-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=77713d118b65488bb8e8178b7f0b33c1-1724421980511-06548-UneMJZVf&terminal_id=8ec9c9c0376a4ee0bd737083a93e17ab&afSmartRedirect=n) Edytowane 28 Sierpnia przez batavusfonk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 28 Sierpnia Udostępnij Napisano 28 Sierpnia (edytowane) Nie unikniesz przeniesienia lampy z kierownicy na front kosza. O oryginalny przedni koszyk zapytaj polskiego dystrybutora, ale tanio nie będzie. Mam i sobie chwalę tani kosz Basil Robin. Edytowane 28 Sierpnia przez pytkum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batavusfonk7 Napisano 28 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia dlaczego nie? jeśli koszyk będzie niżej, to lampka wg mnie mogłaby zostać na swoim miejscu myślałam też o Basil Robin, czy on jest możliwy do zaczepienia na moim rowerze? orientujesz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 28 Sierpnia Udostępnij Napisano 28 Sierpnia Bo lampa będzie oświetlała głównie wnętrze kosza, a droga będzie kontrastowo o wiele ciemniejsza. Robin powinien pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batavusfonk7 Napisano 29 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia niestety Robin jest za duży, jak posprawdzałam wymiary, szukam czegoś mniejszego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowe_lowe Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Może ten się spodoba i będzie pasował pozdrawiam https://allegro.pl/oferta/metalowy-duzy-kosz-rowerowy-na-kierownice-na-klick-11179935110?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=19694848528&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwuMC2BhA7EiwAmJKRrDhkBU3S7LjLRyHDt1w_ejNlg9fNiSHjeWJ98ZHo5p9z_dtKFQKuZxoCD0gQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytkum Napisano 29 Sierpnia Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Popatrz jeszcze na ATRANVELO, tylko tam potrzebny jest systemowy bagażnik i kosz. Ja bym przede wszystkim zapytał u dystrybutora o oryginalny bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batavusfonk7 Napisano 30 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 30 Sierpnia udało mi się skontaktować z dystrybutorem i ściągną oryginalny koszyk ze zdjęcia, jednak cena dośc wysoka bo ponad 350zł.. ale niestety w internecie nie mogę znaleźć żadnego tańszego zamiennika ani kosza używanego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września A może sytemowy z możliwością szybkiego ściągania? Ten np. ma system MIK: https://www.rowerystylowe.pl/p-13363/kosz-rowerowy-basil-nordland-mik a ten "topeaka": https://www.centrumrowerowe.pl/kosz-rowerowy-na-kierownice-topeak-basket-front-pd1624/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi