Margot Napisano 28 Sierpnia Udostępnij Napisano 28 Sierpnia Dzień dobry. Jestem niestety zielona w temacie. Planuje kupić rower crossowy. Jeżdżę głównie po asfalcie (50%), drogach szutrowych (25%), lesie (25%). Mam 166 cm. Zastanawiałam się pomiędzy modelami Trek Marlin 6 gen 3 czy Trek Dual Sport 2 gen 5. Mieszkam w centrum Polski, więc nie ma tu zbyt wielu wzniesień, tereny też nie są jakieś mega trudne. Ale fajnie by było mieć lekki i wygodny rower którym można pośmigać. Czy można prosić o pomoc w wyborze. Czy te modele to dobry pomysł, a może ktoś mógłby doradzić jeszcze jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazini Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września Trek Dual Sport to lepszy wybór dla Ciebie, bo jest przeznaczony właśnie do takich tras, jakie wymieniłaś. Marlin to rower górski, który lepszy będzie jedynie w terenie, po którym nie zapowiada się, żebyś jeździła. Do tego pozycja w nim będzie mniej wygodna. Może ktoś się nie zgodzi, ale jak widzę takie podłoże jak poniżej, czyli jakiś tam ubity dukt, z drobnym żwirem czy kamyczkami co jakiś czas (nie wielkości pięści), a Ty chcesz po nim jeździć rekreacyjnie dla zdrowia i sportu, a nie się ścigać w zawodach, to rower górski jest zbędny. A crossowy przy tym będzie idealny do miasta, na asfalt itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zegzii Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września I co wybralas?:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi