Newtroter Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia Nie, nie, nie pomyliłem się. Nie mam problemu z odblokowaniem ale z powtórnym zablokowaniem roweru Onesport OT 18. To tani, chiński, rower elektryczny mojej zony na 26 calowych kolach. Przez swoją glupotę, czyli chęć zamontowania manetki, co i tak mi sie nie udało, odblokowałem sterownik. No wiem ze wiele osob specjalnie tak robi ale ja tego nie planowałem. Teraz rower na trzecim, najwyższym stopniu wspomagania zamiast do 25 rozpędza sie do 32 km/h. Wiem już, że jest tam na wyświetlaczu 20 pozycji regulacji różnych opcji i pod pozycją P8 jest predkosć max. Wiem ze wchodzi sie do ustawien przez jednoczesne nacisniecie + i - i zatwietdza się wybrana wartosć środkowym przyciskiem włacznika. Znalazłem na youtube filmik gdzie to opisano i wiem mniej wiecej co te wartości oznaczają. Niestety pomimo, że inne parametry da sie w ten sposob zmieniać to predkosci max 25 km/h sterownik nie wykonuje pomimo ze taką wartosć zapamietuje. Co by tam nie wpisać to zawsze na 3 biegu jest ok 32 km/h. Może ktoś sie na tym zna i wie jak wpisać w tym P8 parametr prędkosci max tak, żeby sterownik go wykonywał albo inaczej przywrócić ustawienia fabryczne. Byłbym wdzieczny. Stara nie chce w kasku jeżdzic a ten rower, tak na moje wyczucie, stal sie niebezpieczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek.B Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia Tak trochę nie w temacie, ale... Gratuluję starej. Nieistotne czy rower klasyczny, czy elektryczny. Jak dla mnie, jeżeli ktoś nie nosi kasku to dlatego, że po prostu nie ma czego ochraniać wewnątrz czaszki. Ja mojej żonie nie musiałem specjalnie tłumaczyć... Wystarczyło, że pare razy odbierała mnie ze szpitala po wypadku podczas zwykłego dojazdu do pracy. Odbierała mnie ze szpitala, bo miałem kask. Gdybym nie miał, to z pewnością odbiór byłby z kostnicy. Na dzień dzisiejszy nie wychodzi na rower bez kasku. Zawsze możesz zmienić żonę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtGD Napisano 28 Sierpnia Udostępnij Napisano 28 Sierpnia W internetach piszą, że jest apka na telefon do tego roweru. Sprawdzałeś, czy można w niej zmieniać ustawienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Newtroter Napisano 29 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Niestety do tego, najtańszego chyba roweru na dużych kołach, nie da się najprawdopodobniej sparować apki. W internetach (jak to piszesz) piszą że w onesport ot 18 ale od jakiejś wersji 3 czy coś takiego. Ta wersja, bez przerzutki chyba taką nie jest. Sprawdzałem w instrukcji i nic o apce nie ma. Sprawdzałem nawet telefonem po właczeniu reweru czy w otoczeniu jest jakieś aktywne bluetooth które by mogło pod tani rower kobity podchodzić. Ni ma niestety. Zreszta zdziwilbym sie gdyby było inaczej. To chyba najtanszy rower elektryczny na świecie, nota bene całkiem ok. A teraz jeszcze szybszy od mojego :) 3 minuty temu, Newtroter napisał: Niestety do tego, najtańszego chyba roweru na dużych kołach, nie da się najprawdopodobniej sparować apki. W internetach (jak to piszesz) piszą że w onesport ot 18 ale od jakiejś wersji 3 czy coś takiego. Ta wersja, bez przerzutki chyba taką nie jest. Sprawdzałem w instrukcji i nic o apce nie ma. Sprawdzałem nawet telefonem po właczeniu reweru czy w otoczeniu jest jakieś aktywne bluetooth które by mogło pod tani rower kobity podchodzić. Ni ma niestety. Zreszta zdziwilbym sie gdyby było inaczej. To chyba najtanszy rower elektryczny na świecie, nota bene całkiem ok. A teraz jeszcze szybszy od mojego :) Wydaje mi sie ze dla jakiegoś serwisanta który sie chińskim sprzętem zajmuje to raczej żaden problem, jeśli będzie chiał tą tajemna wiedzą sie podzielić, oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Newtroter Napisano 29 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia W dniu 26.08.2024 o 23:20, Maciek.B napisał: Tak trochę nie w temacie, ale... Gratuluję starej. Nieistotne czy rower klasyczny, czy elektryczny. Jak dla mnie, jeżeli ktoś nie nosi kasku to dlatego, że po prostu nie ma czego ochraniać wewnątrz czaszki. Ja mojej żonie nie musiałem specjalnie tłumaczyć... Wystarczyło, że pare razy odbierała mnie ze szpitala po wypadku podczas zwykłego dojazdu do pracy. Odbierała mnie ze szpitala, bo miałem kask. Gdybym nie miał, to z pewnością odbiór byłby z kostnicy. Na dzień dzisiejszy nie wychodzi na rower bez kasku. Zawsze możesz zmienić żonę. Nie wiem, czy taniej nie byłoby kupić jej nowy rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi