ravoski Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Cześć, to mój pierwszy post na forum. Przychodzę z pytaniem odnośnie zakupu trenażera i tego czy w ogóle jest sens go kupować. Od przyszłego sezonu chciałbym kupić szosę, zakup prawdopodobnie miałby miejsce w zimie z nadzieją na jakieś atrakcyjne promocję. Obecne posiadam jeden rower i jest to dokładnie ta sztuka: https://sklepmartes.pl/sporty/rower-trekkingowy-track-2-m-cza-cze-sza-mstcz2xm000879-kross Żeby przygotować się jakkolwiek do tego przyszłego sezonu pod względem kondycyjnym i zrzucenia kilku zbędnych kilogramów z chęcią wykorzystałbym tego Krossa do jazdy na trenażerze przez zimę, ale nie wiem czy ten rower w ogóle się do tego nadaje? Jeśli tak to jak sprawdzić, z którymi trenażerami ten Kross jest kompatybilny i montaż go jest możliwy? Domyślnie chciałbym korzystać ze Zwifta, a z kwotą za trenażer fajnie byłoby się zmieścić w kwocie do 1500 złotych (może być lekko używany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia W używki się nie pchaj. Można wejść na niezłą minę. W tej kasie sensownego szpeja ciężko będzie wyrwać. Ale nie mniej tego takie coś na początek https://www.centrumrowerowe.pl/trenazer-smart-elite-qubo-fluid-pd7020/?s_Id=160294 Jakbyś dysponował budżetem w okolicach 2000- 2500 to już jest więcej lepszych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSw Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia Jak ma być przyszłościowo, to jednak wstrzymałbym się z zakupem trenażera do czasu zakupu nowego roweru. Wtedy szukałbym Elite Suito, chociaż to jest na chwilę obecną jednak ponad Twój budżet. Rolki są takie se, no i sąsiedzi z dołu mogą Cię któregoś dnia próbować zlinczować 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravoski Napisano 26 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia A gdyby odpuścić na razie opcje ze Zwiftem i kupić jakiś biedniejszy trenażer, którego jedynym atrybutem byłoby dostosowywanie obciążenia i bezawaryjność? Jeśli tak, To czego szukać? Wtedy można byłoby poczekać na jakieś ewentualne promocje na Elite, a jednocześnie już coś jeździć. Hałas nie będzie problemem, bo sąsiadów brak 🫢 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSw Napisano 26 Sierpnia Udostępnij Napisano 26 Sierpnia Pogrzebałbym w rynku używanym jeszcze 😅. Sporo osób przesiadało się na DD z trenażerów na rolce. Sam taki mi został i wala mi się tylko w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravoski Napisano 27 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 27 Sierpnia A co sądzicie o Elite TUO w zestawie z tym Krossem powyżej? Jeden ze znajomych sprzedaje, udokumentowany przebieg około 1000km i faktura zakupowa z grudnia 2022r. Myślę, że raczej dobry stan i pewna przeszłość mogą świadczyć o bezawaryjności. Proponowana cena 750 zlotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 27 Sierpnia Udostępnij Napisano 27 Sierpnia @ravoski i ten Eliciak obleci w dodatku Zwifta itp. platformy. Jak masz "pewniaka" to można go łyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wobst Napisano 5 Września Udostępnij Napisano 5 Września Ja polecam Cycplus T2 lub Cycplus T3 - bardzo cichy i dobry silnik, duża moc i symulacja nachylenia i bardzo duża precyzja pomiaru mocy. A dla osób z większych budżetem pełen smart bike BH Fitness Exercycle+ - szczególnie fajne rozwiązanie w przypadku gdy mamy w domu wielu rowerowych maniaków plus bardzo ciche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi