ravoski Napisano 25 Sierpnia Napisano 25 Sierpnia Cześć, to mój pierwszy post na forum. Przychodzę z pytaniem odnośnie zakupu trenażera i tego czy w ogóle jest sens go kupować. Od przyszłego sezonu chciałbym kupić szosę, zakup prawdopodobnie miałby miejsce w zimie z nadzieją na jakieś atrakcyjne promocję. Obecne posiadam jeden rower i jest to dokładnie ta sztuka: https://sklepmartes.pl/sporty/rower-trekkingowy-track-2-m-cza-cze-sza-mstcz2xm000879-kross Żeby przygotować się jakkolwiek do tego przyszłego sezonu pod względem kondycyjnym i zrzucenia kilku zbędnych kilogramów z chęcią wykorzystałbym tego Krossa do jazdy na trenażerze przez zimę, ale nie wiem czy ten rower w ogóle się do tego nadaje? Jeśli tak to jak sprawdzić, z którymi trenażerami ten Kross jest kompatybilny i montaż go jest możliwy? Domyślnie chciałbym korzystać ze Zwifta, a z kwotą za trenażer fajnie byłoby się zmieścić w kwocie do 1500 złotych (może być lekko używany). Cytuj
pecio Napisano 26 Sierpnia Napisano 26 Sierpnia W używki się nie pchaj. Można wejść na niezłą minę. W tej kasie sensownego szpeja ciężko będzie wyrwać. Ale nie mniej tego takie coś na początek https://www.centrumrowerowe.pl/trenazer-smart-elite-qubo-fluid-pd7020/?s_Id=160294 Jakbyś dysponował budżetem w okolicach 2000- 2500 to już jest więcej lepszych opcji. Cytuj
TomekSw Napisano 26 Sierpnia Napisano 26 Sierpnia Jak ma być przyszłościowo, to jednak wstrzymałbym się z zakupem trenażera do czasu zakupu nowego roweru. Wtedy szukałbym Elite Suito, chociaż to jest na chwilę obecną jednak ponad Twój budżet. Rolki są takie se, no i sąsiedzi z dołu mogą Cię któregoś dnia próbować zlinczować 😅 Cytuj
ravoski Napisano 26 Sierpnia Autor Napisano 26 Sierpnia A gdyby odpuścić na razie opcje ze Zwiftem i kupić jakiś biedniejszy trenażer, którego jedynym atrybutem byłoby dostosowywanie obciążenia i bezawaryjność? Jeśli tak, To czego szukać? Wtedy można byłoby poczekać na jakieś ewentualne promocje na Elite, a jednocześnie już coś jeździć. Hałas nie będzie problemem, bo sąsiadów brak 🫢 Cytuj
TomekSw Napisano 26 Sierpnia Napisano 26 Sierpnia Pogrzebałbym w rynku używanym jeszcze 😅. Sporo osób przesiadało się na DD z trenażerów na rolce. Sam taki mi został i wala mi się tylko w piwnicy. Cytuj
ravoski Napisano 27 Sierpnia Autor Napisano 27 Sierpnia A co sądzicie o Elite TUO w zestawie z tym Krossem powyżej? Jeden ze znajomych sprzedaje, udokumentowany przebieg około 1000km i faktura zakupowa z grudnia 2022r. Myślę, że raczej dobry stan i pewna przeszłość mogą świadczyć o bezawaryjności. Proponowana cena 750 zlotych. Cytuj
pecio Napisano 27 Sierpnia Napisano 27 Sierpnia @ravoski i ten Eliciak obleci w dodatku Zwifta itp. platformy. Jak masz "pewniaka" to można go łyknąć. Cytuj
wobst Napisano 5 Września Napisano 5 Września Ja polecam Cycplus T2 lub Cycplus T3 - bardzo cichy i dobry silnik, duża moc i symulacja nachylenia i bardzo duża precyzja pomiaru mocy. A dla osób z większych budżetem pełen smart bike BH Fitness Exercycle+ - szczególnie fajne rozwiązanie w przypadku gdy mamy w domu wielu rowerowych maniaków plus bardzo ciche. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi