Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie !  Jestem nowym użytkownikiem, mam na imię Michał, pochodzę z Poznania.  Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem konwencję wpisywania tytułu posta w "klamrach" - jakby co, proszę mnie poprawić. :)

Przychodzę do Was z prośbą o pomoc w doborze opon do roweru Author Kinetic, który ma felgi Alexrims ace 17 Double Wall 559x18.  Zakupiłem go z nowymi oponami SCHWALBE SMART SAM o opisie : 54-559 (26X2 2.10). Niestety ktoś wcześniej źle je dobrał i opony się ... "wichrują" - czy jak to nazwać. Były "prostowane" w Decathlon na serwisie i na jakiś czas było OK, jednak serwisant zwrócił uwagę, że te opony są nieodpowiednie do tego typu felgi.  Prawdopodobnie po tym jak się powyginały, są do wyrzucenia ( szkoda , bo są nowe ).

I tu moja prośba - czy możecie polecić w "miarę" budżetowe opony ( dojazd jedynie do pracy po asfalcie, około 10km dziennie - całorocznie - żadnych szaleństw i offroad - także raczej węższe, niż szersze ) ?

Przesyłam zdjęcia felgi - opisu, jak i opon SCHWALBE.

Będę wdzięczny za pomoc !

Michał

455814235_424294430626900_7136955719194663677_n.jpg

456481427_1213429739810001_1155668058239820055_n.jpg

456080609_1132623197837582_8180894672801756107_n.jpg

Napisano

Opona na 1 fotce jest żle założona więc nie dziwne, że masz odczucie krzywego koła. Może też skoro jesteś z dużego miasta to jak już potrzebujesz pomocy to udaj się do profesjonalnego serwisu a nie tam gdzie robią w większości upośledzeni technicznie ludzie. Niby a może nie niby żle dobrane opony a ci wypuszczają na nich klienta... Ale jak już będziesz w Deca to akurat mają sensowne opony pod 26 er. Na tą obręcz wejdzie wszystko co jest oponą drutową w rozmiarze od 1,5 cala do nawet 2,25 cala. Rodzaj bieżnika wedle potrzeb. Polecam też tak proste rzeczy jak zakładanie opon nauczyć się robić samemu to się wtedy unika masy niepotrzebnych kłopotów. 

Napisano

Dziękuję za odpowiedź . :)    W "Deca" byłem 2 razy. Za pierwszym razem pewien Pan prostował te opony i w zasadzie doszedł z nimi "do ładu", jednak stwierdził, że te opony nie powinny być na tych felgach.  Za drugim razem w "Deca" - była inna ekipa - inni ludzie - nic nie zdziałali - jedynie dostałem informację, że te opony nie pasują.  Zapytałem, czy mają coś na stanie i na bieżąco mogą wymienić. Niestety usłyszałem, że "Nic nie mają, a i ceny są   ,, za wysokie"  ".     Dość dziwne podejście do klienta.   

Jakieś konkretne opcje opon ?