hdk Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia Cześć, Mam uszkodzoną prawą manetkę shimano altus sl-m370 (napęd 9 biegów). Chciałbym wymienić na wersję z możliwością zrzucania o 3 biegi w dół. Czy znajdzie się coś kompatybilnego? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Nie ma manetek zrzucających 3 biegi na raz. Jedynie 2 biegi w dół, technologia dostępna od XT w górę. XTki na 9sp już od dawna nie są produkowane, używki zostają tylko. https://www.olx.pl/d/oferta/prawa-manetka-shimano-deore-xt-sl-m770-9-przelozen-CID767-ID11bjV1.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hdk Napisano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia (edytowane) Dzięki @sznib za odpowiedź. Wolałbym coś nowego. W takim razie czy manetka Alivio sl-m3100 9rz będzie pasować i będzie jakoś lepsza od obecnego altusa? Edytowane 25 Sierpnia przez hdk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Pasować będzie, lepsza będzie, ale zrzucanie klasycznie, o 1 bieg w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hdk Napisano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Ten Altus zrzuca o dwa biegi w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Niemożliwe. Ta technologia dostępna jest od XT w górę, jak pisałem: https://bike.shimano.com/pl-PL/technologies/component/details/multi-release.html Chyba mylisz wrzucanie z zrzucaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hdk Napisano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Możliwe w każdym razie zmienia o dwa na większe zębatki. Nie wiedziałem, ze w drugą stronę też jest taka możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia No jak na większe to wrzucanie. XT zrzuca o 2 na mniejsze, a na większe wrzuca na raz do 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hdk Napisano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Czyli w zasadzie z każdej będę zadowolony bo nie ma nic gorszego niż miałem wcześniej dzięki @sznib za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi