novis Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia Witam, dzisiaj zabrałem się do zamawiania tulei montażowych do dampera, lecz zauważyłem że w moim Foxie nie ma wprasowanej tulei ślizgowej z przodu, są tylko tak jakby dwie montażowe o średnicy 12.6/7 od środka. Tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia Daj zdjęcie tego najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novis Napisano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia @sznibz drugiej strony siedzi na sztywno, nie mam pojęcia jak to wybić i czym żeby nie uszkodzić, oraz gdzie zamówić nowe tulejki pod wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Tu masz tulejki montażowe dwuczęściowe. Są jeszcze trzyczęściowe, lepsze. Ciężko wyciągnąć bo to ma ciasno siedzieć Można złapać tulejkę w imadło i ostrożnie damperem kręcić jednocześnie wypychając. Przy trzyczęściowych boczne dystanse wchodzą na luźno, więc problemu nie ma, a główną tulejkę to przy pomocy zestawu do wyciskania.Tulejki zamawiałem tutaj: http://www.proshox.com/ ale nie wiem czy jeszcze działają , bo jak klikam na formularz zamówienia to pusta strona jest. A tam było fajnie, bo mieli bazę najpopularniejszych ram i nie trzeba było wymiarów znać jak rama była w bazie. Tel. jest podany, więc możesz zadzwonić i zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novis Napisano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia @sznibOkej, dzięki. A dało by radę na przykład zrobić tak jak w Rockshox że jedna tuleja na całą długość i do tego tylko dystansowe? Bo właśnie dwuczęściowych do Foxa nie umiem znaleźć a jak już to nie w tych wymiarach. I gdzie ewentualnie zamówić śruby mocujące? Bo z tym też widzę że jest problem. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 25 Sierpnia Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Można, jak pisałem, 3częściowe lepsze są i takie właśnie robili w Proshoxie. Śruby albo u dystrybutora, albo dobrać w żelaznym na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novis Napisano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Aaa no dobra, po prostu źle zrozumiałem. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi