Joker86 Napisano 24 Sierpnia Udostępnij Napisano 24 Sierpnia Dzień dobry , zainteresowany zakupem podgrzewanych skarpet na zimę /rower. Ktoś może korzysta? Jak to się sprawdza w praktyce? Dzięki pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia (edytowane) Do takich skarpet musisz mieć buty o co najmniej rozmiar jak nie dwa większe. Nie prościej kupić neoprenowe ochraniacze na buty lub dedykowane zimowe buty które bez porównania lepiej robią swoją robotę niż te przekombinowane skarpetki. Zawsze też w kryzysowej sytuacji można zapodać w czubki palców chemiczne dogrzewacze . W zimowych porządnych butach nie dość , że jest ciepło to jesteś izolowany od wody /śniegu . Elektryczne ogrzewane skarpetki tego nie dają , ba.... błyskawicznie robią się mokre. To jest dobry patent do leżenia w zimie przed telewizorem przy otwartym oknie bo do niczego innego się nie nadaje. Edytowane 25 Sierpnia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joker86 Napisano 25 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Zimą największym problem jest blok , od którego marznie stopa , fakt zimowych butów rowerowych nie posiadam , ale podejrzewam że pewnie za ciepło nie jest mając kawał metalu na podeszwie. A neoprenowe ochraniacze to izolacja od góry obuwia , a moja śmierdząca syra zamarza od dołu 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Zimowe buty teoretycznie mają bloki izolowane. Ja też się jeszcze nie dorobiłem zimowych butów ale moje letnie/całoroczne mają na tyle dużo luzu, że na zimę wkładam filcowe wkładki z warstwą folii aluminiowej czy czegoś w tym stylu od dołu zamiast normalnych, fabrycznych wkładek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciorra Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Opcja nr 2 to przesiadka w zimę na platformy - problem zimna od bloku znika radykalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia (edytowane) W zimowych dedykowanych butach masz bloki odizolowane od reszty nie tylko termicznie ale i antyprzeciekowo. Wkładka jest też odpowiednio docieplona . Dodatkowo zakładasz w największe mrozy skarpetę wełnianą i masz super komfort. A tak wygląda wnętrze buta i wkładka w zimówkach. Fakt zakup dedykowanych butów zimowych to lecenie w dodatkowe koszta ale jak ambitnie śmigasz i w dodatku bycie chomikiem na kołowrotku w zimie dobija psychicznie to inwestycja warta zastanowienia. Edytowane 25 Sierpnia przez pecio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia Ja od lat używam ogrzewanych wkładek do butów, ale narciarskich. Mam kolejne firmy ThermIC. Skarpety trzeba prać, co sprawia, że ciężko ich używać codziennie przez jakiś czas. Fakt, wygodniej jest mieć baterię na skarpecie niż na długim kablu. Wkładki grzewcze grzeją leciutko - w dłoni ciężko to wyczuć, ale w bucie robią dużą różnicę i pozwalają stać wiele godzin na kilkunastostopniowym mrozie. I wkładki i skarpety grzeją tylko małym elementem pod przodem stopy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecio Napisano 25 Sierpnia Udostępnij Napisano 25 Sierpnia (edytowane) Jak dla mnie to elektryczne ogrzewacze przebijają chemiczne. Czasami w podbramkowe sytuacje wrzucałem je do butów turystycznych czy do rękawiczek . Potrafią i to mocno grzać coś koło 30-40 stopni przez cały dzień zimowy od świtu do czarnej nocy a nawet dłużej. W rowerowych butach tego nie przerabiałem ale do rękawiczek jak mi ręce zamarzały wsadzałem . Do butów można wsadzić pod stopę bo to takie plaskate jest. Z drugiej strony ciekaw jestem ile te elektryczne wkładki pociągną i jaką temperaturę dają . Edytowane 25 Sierpnia przez pecio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 1 Września Udostępnij Napisano 1 Września Używam 3 sezony i nie mam pojęcia dlaczego są tak mało popularne i dlaczego ludzie kombinują jak koń pod górę jak ogrzać stopy zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi