RafalxM Napisano 23 Sierpnia Udostępnij Napisano 23 Sierpnia Czy znacie jakieś siodełka które profilem bocznym (ogólne wgłębienie i opadające lekko boki siedziska) były jak najbardziej zbliżone do rzeczonego Bontrager Aeolus Comp , ale miały węższą część przednią ? Dziura po środku oczywiście mile widziana, ale jasne jest że może nie dochodzić do przedniej części , co w przypadku Bontragera 'wymusiło' poszerzenie przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krypto.Szosowiec Napisano 23 Sierpnia Udostępnij Napisano 23 Sierpnia Pro Stealth? Chociaż nie wiem czy przód jest węższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Sierpnia Udostępnij Napisano 23 Sierpnia Przeszedłem przez aeolus, przeszedłem przez stealth (też za szeroki nos), skończyłem na fizik tempo argo r5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 23 Sierpnia Udostępnij Napisano 23 Sierpnia Sprawdź siodełka od SMP: https://www.sellesmp.com/en/saddles.html Nie sugeruj się cenami na ich stronie, te siodła można dorwać za około 400 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 29 Sierpnia Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Dzięki wszystkim za podpowiedzi. - Pro Stealth zupełnie mi nie podchodzi, patrząc na fotki, brak tego 'zagłębienia' w obszarze podparcia kości, no i od razu na fotkach wygląda mi na zbyt szerokie w przedniej części - Fizik tempo argo r5 , tutaj też mam wątpliwości , kształtem mocno zbliżone do testowanego wcześniej Btwin Confort 155 - z SMP model F30C s.i. wydaje się być najciekawszy, ale mało tego , nie ma używek albo są drogie Na razie wróciłem do Brooks Cambium All Weather i szukam dalej.. A dlaczego szukam dalej ? Bo Brooks pomimo tego że jest wąski, daje możliwość jazdy bez wkładki i 'zapada się sam', zapewne dzięki sprężystości kauczuku z którego jest po części wykonany, to ta sprężystość staje się przekleństwem jeśli chcesz cisnąć i 'bić własne rekordy' . Obserwuję to na codziennym 2x30km do pracy i Brooks to jakieś średnie rzędu 22-23km/h , Aeolus to jakieś 26-27km/h tyle tylko że okupione bólem i obtarciami przez ten szeroki przód. Wspomniany model SMP wydaje się najbardziej zbliżony do tego Bontragera, może kiedyś uda mi się dorwać na testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi