Skocz do zawartości

[torba/sakwa] mała schludna do crossa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, po długich poszukiwaniach udało się kupić rower jaki chciałem, wyposażyłem go po swojemu z zachowaniem jakiegoś tam smaku i stylu 😉

Szukam teraz małej torby/sakwy aby nie zaburzać schludnego wyglądu roweru 😉

To co jest teraz na rowerze z przodu (case na tel) i ta mała torba na tył było założone na chwilę starego roweru, ale nie pasuje i będzie ściągane. 

Polecicie coś ciekawego, aby ładnie komponowało się na rowerze? 

Screenshot_20240822-143240.png

Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, chopmaz napisał:

Ale ta torba ma być na ramę, pod ramę, na kierownicę czy jeszcze w innym miejscu? 

W ogóle co tam ma się nie komponować? 

chodzi mi żeby nie była to jakaś ogromna sakiew zamontowana na kierownicy itp jak niektórzy co lubują opakować cały rower, choć takich też rozumiem.
Ma być ładnie, schludnie, żeby wszystko miało ręce i nogi, a i żebym mógł jakieś drobiazgi czy power banka wrzucić na jakaś dalszą trasę.
Finalnie chyba najlepiej żeby była to jakaś mała torba zamontowana pionowo "szczur" na ośce pod siodełkiem aby nie zasłaniała tylnej lampki, chyba takie rozwiązanie będzie najlepsze.

Edytowane przez Wojtaz87

1 godzinę temu, cervandes napisał:

A pyta chłop, co zamocował koszyk na bidon na rurze podsiodłowej a nie dolnej? To ma być SCHLUDNIE? 😂

dla jednego schludniej będzie na jedej osi, dla innego na drugiej :)
swoją drogą co jest nie tak z kasetą?

Zmień miejsce zamocowania bidonu i będziesz miał miejsce na trójkątną torbę: https://pl.aliexpress.com/w/wholesale-torba-pod-ramę.html?spm=a2g0o.productlist.search.0

Pamiętaj na wyjazdach rowerowych ma być TOBIE wygodnie. Nie musisz spełniać oczekiwań innych co wyglądu Twojego roweru. Ja zabieram wodę 1,5 litra + kanapki, dętkę, multitool + dętka i łatki, rękawiczki nitrylowe, bluzę przeciwdeszczową, zapięcie rowerowe, czasem aparat foto. Wyszło mi, że to będzie co najmniej prostokącik 35 x 20 x 16 cm. Nie patrząc na cokolwiek zamontowałem lekki bagażnik z tyłu (atranvelo) i dałem zwykłą torbę z Biedronki :) ale niedługo zmienię ją na rowerową ( https://electofun.pl/akcesoria/4054-torba-rowerowa-atranvelo-zap-easy.html ) która będzie pasować do tego bagażnika lub niesytemową, lżejszą: https://allegro.pl/oferta/torba-rowerowa-na-bagaznik-sakwa-8-litrow-sahoo-13389537312

Możesz zamontować bagażnik systemowy i kupić torbę systemową - są wersje podsiodłowe i na tył. Wadą systemu jest nieco większy ciężar, wielką zaletą mocowanie torby na klik. Pod sklepem odpinasz i zabierasz, nie musisz wygrzebywać np. aparatu.

Albo jakaś fajna torba podsiodłowa - tylko będziesz miał do rozwiązania problem z lampką: https://pl.aliexpress.com/w/wholesale-torba-podsiodłowa.html?spm=a2g0o.home.search.0

Edytowane przez Jendrass

Tekstylna kieszeń bidon power bank dętka klucze

Niestety wszystkie torby wyglądają brzydko. Tak jak błotniki. Trzeba połknąć żabę i wybrać najmniejsze zło. 

docenia się ergonomię, trwałość, sposób telepania się, wododpormność, sposób montażu. 

ponieważ wybór jest trudny proponuję na szybko  kupić taką tekstylną kieszeń, poza deszczem  są praktyczne czy z bidonem czy batonem albo wrzuconym telefonem. A potem przez jesień zbadać świat pozostałych torebek i patentów.  Np :T Pikuś w okolice pałerbankowe.

• 3 tygodnie później...

Uzupełnienie "torby z Biedronki", może moje uwagi komuś pomogą - no i z pozdrowieniami dla @Greg1 :) - TO BYŁO AKURAT DOBRE :D

Kupiłem torbę AtranVelo - dedykowaną do mojego bagażnika. Wpina się na jedno kliknięcie. Wymiary: długość. 33 cm, wysokość od 18 - 22 cm, szerokość 16 cm. Wysokość jest regulowana skośnie, poprzez rozpięcie zamka i podciągnięcie torby do góry (jak na zdjęciu - przepraszam to akurat wyszło nieostre). W zestawie jest pasek na ramię ale torba ma wszyty dodatkowy uchwyt więc pasek "poszedł" do szafy...

Pierwsze wrażenie to bardzo lekka i... duża. W czasie pakowania zmieniłem zdanie. Weszła woda (1 litr), dętka, tool i łyżki, polarka i to wszystko. Jak pokombinuję to może utknę aparat fotograficzny. Trochę się zdziwiłem bo torba wygląda na wielką. Jest bardzo dobrze wykonana. Zapięcie nie ma luzów i nie hałasuje w czasie jazdy. Jestem zadowolony :)

sakwa1.thumb.jpg.a02026b50feaef8b0ed18449706e58a6.jpg

sakwa2.jpg

sakwa 3.jpg

Edytowane przez Jendrass
  • +1 pomógł 1