seba8121 Napisano 22 Sierpnia 2024 Napisano 22 Sierpnia 2024 Witam, poszukuję jakiegoś kompaktowego zestawu naprawczego do MTB na oponach 2.3. Fajnie jak by wszystko było w jednym znalazłem coś takiego https://www.centrumrowerowe.pl/zestaw-naprawczy-do-opon-lezyne-co2-blaster-2x-20g-pd32046/ ciekawe jest pompowanie już przez dziurę w oponie co w przypadku wyścigu oszczędza sporo czasu. Może macie jakieś sprawdzone zestawy ? Najchętniej wziąłbym też coś montowane np w kierownicy bądź rurze sterowej, ale o ile zestawy naprawcze takie widziałem to nabojów i pompek co2 już nie. Ewentualnie jakieś fajne mocowanie do ramy. Kieszenie to ostateczność, bo mam zazwyczaj wypchane żelami i jeden bidon wożę w kieszonce. Cytuj
olo850 Napisano 22 Sierpnia 2024 Napisano 22 Sierpnia 2024 Mam, nie korzystałem w terenie przez okres posiadania ale całość dobrze zaprojektowana. Nie widziałem żeby ktoś zmieścił nabój, kabanosy i niezbędne akcesoria w kierownicy. Zestaw z Lezyne da się solidnie przymocować do ramy fabrycznym paskiem, trzeba tylko okleić w tym miejscu. 1 Cytuj
Wojcio Napisano 22 Sierpnia 2024 Napisano 22 Sierpnia 2024 Ja mam Crank Brothers- używałem, zadziałało. Ale szału nie ma. Narzędzie do kabanosów trochę grube, adapter co2 wymaga silnych palców, jeden nabój można pewnie dokręcić do tej puszki i całość dać pod bidon. 1 Cytuj
seba8121 Napisano 18 Września 2024 Autor Napisano 18 Września 2024 Kupiłem ten zestaw lezyne, ale oddałem. Bo co w przypadku gdy coś złapie, mleko uszczelni, a będę potrzebował tylko dobić powietrza ? Musiałbym mieć kolejny przyrząd do pompowania przez zaworek. Kupię pojemnik do kierownicy z Gianta z szydełkiem i wkładami naprawczymi i drugi z co2 w rure sterową. Cytuj
lewocz Napisano 18 Września 2024 Napisano 18 Września 2024 A po kupowałeś jeśli Ci nie pasował? 1 Cytuj
seba8121 Napisano 18 Września 2024 Autor Napisano 18 Września 2024 Myślałem, że da się tą końcówkę wykorzystać też jako zwykłą pompkę na co2. Ogólnie narzędzie super wykonane. W zestawie tylko dość grube knoty i samo szydełko też dość grube. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi